2017-ben 7 perc 21,23 másodperces idővel vette át a leggyorsabb négyajtós címét a Jaguar XE SV Project 8 a Nürburgringen, ezt a rekordot nem döntötték meg 2017 óta, de az angolok úgy gondolták, hogy van még mit szépíteni a számokon. Hát, futottak egy újabb kört a 600 lóerős limuzinnal. Az autót a Jaguar Special Vehicle Operations fejlesztette, kifejezetten limitált szériás modellnek és ennek okán persze messze áll az eredeti XE-től.

Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 1
Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 2

Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar

Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar

Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 8
Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 9
Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 10
Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 11
Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 12
Fotó megosztása:

7 perc 18,361 másodpercre szépítette az időt a Jaguar fejlesztő pilótája, Vincent Radermecker. Ez 2,9 másodperccel gyorsabb a korábbinál, pedig az autót nem változtattak. Igaz, az XE Project 8 közelebb áll egy versenygéphez, mint az utcai autóhoz. Az opcionális Track Pack esetén kidobják belőle a hátsó üléseket, a helyükre bukócső kerül, az elsőket pedig roppant könnyű kagylókra cserélik.

Megdöntötte saját nürburgringi rekordját a Jaguar 13

300 darab készül a Project 8-ból, amiben 5 literes, kompresszoros V8-as lakik. 600 lóerős és irdatlan 700 Nm nyomatéka van. Ehhez már elengedhetetlen volt egy intelligens összkerék-hajtás, mely biztosítja, hogy az utolsó newtonméterből is haladás legyen. 3,5 másodperc alatt villan 100-ra, a végsebessége 320 km/óra feletti. A rekordot persze videóra is vették. Méghozzá 360 fokosra, így szét lehet nézni a kabinban a kör alatt!