A gyorsulási versenyeknek általában akkor van értelme, ha kiegyenlítettek az erőviszonyok. Egyesek simán lóerő alapon vágnak neki, mások súly-lóerő arányt néznek, valakik pedig a legnagyobb különbségeket is igyekszenek áthidalni egy furcsa módszerrel. Utóbbit alkalmazták ebben az esetben is, amikor egy Suzuki Swift Sportot eresztettek neki a Mercedes-AMG GT 63 S 4 door-nak.

A Swift Sport olcsón kínálja a hot hatch élményt. 1,4 literes turbómotorja más modellekből is ismerős, de a Swiftben ez a csúcs. A 140 lóerő és a 230 Nm nyomaték könnyen mozgatja a 970 kg-os autót. 8,1 másodperc alatt gyorsul 100-ra és 210 km/óra a végsebessége. Ezek nem rossz adatok egy 6 milliós kisautótól.

A nálunk járt Mercedes-AMG GT 4 door a lehető legerősebb változat volt, rengeteg extrával és 73 millió forintos árcédulával. A 4 literes, biturbó V8-as motor 639 lóerős és 900 Nm nyomatéka van. 3,2 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 315 km/óra.

Szinte lehetetlen, hogy megegye egy Swift Sport. Talán csak, ha parkol. Ezért kitalálták, hogy a Suzuki repülőrajttal, a Mercedes pedig állórajttal kezdi meg ezt a gyorsulási versenyt: