A McLaren különleges kérésekkel foglalkozó része, a McLaren Special Operations (MSO) csapatához nemrégiben különös kéréssel fordultak. Egy gyűjtő ugyanis szerette volna, ha a P1 GTR-jét Aytron Senna 1988-ban használt MP4/4-es kódjelű versenyautója ihletné, amennyire csak lehet.

Ez volt a Forma-1 történetének legdominánsabb autója, Senna csapattársával, Alain Prosttal karöltve az év 16 futamából 15-öt megnyert. Természetesen ez a teljesítmny bőven elegendő volt arra, hogy a McLaren-Honda a konstruktőri bajnoki címet is bezsebelhesse.

Senna előtt tisztelegnek ezzel a McLarennel 1

A McLarennél komolyan vették a kérést. A Senna első bajnoki címének 30. évfordulóját ünneplő autón 800 órát dolgoztak a szakemberek, beleértve a fényezést és a külső, illetve az utasteret érintő átalakításokat.

Senna előtt tisztelegnek ezzel a McLarennel 2

A változások nemcsak a tetszetősséget szolgálják, az autó számos aerodinamikai módosításon átesett, így az eddigieknél nagyobb leszorítóerőt képes generálni. Emellett a régi üléseket kidobták, és a McLaren Sennából már ismert szuperkönnyű versenyüléseket tettek be a helyükre, ezzel is javítva a Senna gyerekkori beceneve után Beco névre keresztelt autó menettulajdonságait.

Senna előtt tisztelegnek ezzel a McLarennel 3

A képre kattintva galéria nyílik!