Olvasónk fotójának hála most már azt is tudjuk, hogy hová rejtette Han Solo a galaxis leggyorsabb hajóját. A Millennium Falcon bizony Budapesten van, méghozzá a Szabadság híd alatt.

Na arra nem számítottunk, hogy ez is előkerül a leapadt Dunából 1

Ha másért nem, hát ezért érdemes lenne alámerülni :)

Tudtad-e?

  • Az Ezeréves Sólyom a fénysebesség 1,5-szeresével képes haladni, azonban nem 100%-osan üzembiztos.
  • A hajó eredeti terveit az utolsó pillanatban dobták ki a kukába, mert túlságosan hasonlított az 1975 és 1977 között futó Alfa holdbázis űrhajójára. George Lucast egy félig megevett hamburger és egy olajbogyó inspirálta a végleges külső megalkotásában.
  • A Birodalom visszavágban és A jedi visszatérben használt modellt a forgatás után egy ünnepélyes máglyán égették el.
  • Az Ezeréves Sólyom természetesen nem mindig Han Solo tulajdonában állt, sőt, nem is “Millenium Falcon” néven anyakönyvezték. Azért nevezték el Ezeréves Sólyomnak, mert a legendák alapján olyan gyors, mint egy denevérsólyom, és olyan ellenálló, hogy egy évezredet is kibír.
  • De akkor mennyi idős? A Kiterjesztett Univerzum alapján 60 évvel Yavin csatája előtt építették meg, amely Az új remény eseményei alatt játszódott. Ha Az ébredő erő harminc évvel A Jedi visszatér után játszódik, akkor a remekbe szabott “ócskavas” az új film idővonalában már majdnem százéves. Olyan ez, mintha egy 1915-ös Ford T-modell versenyezne a legújabb Lamborghinikkel, és mindig nyerne.

A Millennium Falcon (Ezeréves Sólyom) egy űrhajó a Csillagok háborúja című filmsorozatból.