Ahogyan arról júniusban beszámoltunk, elkezdték az R betűvel kezdődő magyar rendszámok gyártását. A korábbi, P-vel kezdődő plakettek mindössze másfél év alatt kipörögtek a rendszerből, aminek egyik oka a használt autók behozatala és az újonnan vásárolt autók folyamatosan emelkedő eladása. A P betűs rendszámokat 2016 decemberétől láthattuk az autókon, a jelenlegi R-esek pedig mostanában jelennek meg a forgalomban. Hamarosan a korábbi rendőrautókon használatos rendszámokhoz hasonlóak is sorra kerülnek a rendszerben.

Egy ilyenről küldött nekünk fotót olvasónk. Géza Budapesten fotózta a Fiat Puntót, melyen már az R-rel kezdődő plakett virít. Láttunk már R-betűs rendszámot, de arról azt feltételeztük, hogy egyedi darab és már a váltás előtt kerülhetett a kocsira. Ez viszont egyértelműen az új sorozat tagja:

Képen az új magyar rendszám 1

2017-ben a 3 betű és 3 szám  variációjából álló egyéni rendszámból 1132 párt vettek 112 ezer 450 forintos áron. A 435 ezer forintba kerülő egyedi rendszámból tavaly 142 párat.  Közel 200 millió forintot költöttek erre az autósok.