Mint arról a Vezess elsőként beszámolt, június első hetében elkezdődött az R betűvel kezdődő rendszámok gyártása. Az elkészült rendszámok szállítása folyamatos a kormányablakokhoz és az okmányirodákba. Az első autósok júliusban kapják meg az első R betűs rendszámokat.

Olvasónk, Nóra küldött nekünk egy fotót, amelyen már egy R-rel kezdődő rendszám szerepel. Persze nem tudhatjuk biztosan, hogy ez egy most kiadott friss rendszám, vagy már korábban megvásárolt egyéni darab. Az 555-ös szám ugyanis egyedi rendelésre utal, de ettől függetlenül ez már egy R-es plakett.

Fotón az új magyar rendszám 1Tőlünk kissé idegen a számmisztika, de Google a barátunk, így rákerestünk mit is jelenthet az 555. Az amerikai filmekben a telefonszámként gyakran szereplő számsorról egy természetgyógyász oldal igazán idevágó mondatot ír:

„Biztonsági övet bekapcsolni! Az Élet nagy változása áll előtted.  Ezt a változást nem úgy kell tekinteni, hogy a “pozitív” vagy “negatív”, mert minden maga a változás, természetes része az élet  áramlásának. Talán ez a változás a válasz az imádra, hogy  továbbra is békében, harmóniában élj.”

Ha ez egyéni rendszám, akkor azért 112 450 forintot fizetett terepjáró tulajdonosa. A négy betű/két szám, öt betű/egy szám variánsok ennél is többe, 435 ezer forintba kerülnek Tavaly közel 200 milliót költöttek ilyenre a hazai autósok.