A Québeci Autóbiztosítási Társaság (Société de l’assurance automobile du Québec, SAAQ) nyers, lényegre törő és könnyen érthető videóban figyelmezteti az agresszív autósokat, akik konfliktusba keverednek más járművekkel, főleg kamionokkal.

A kamion mindig erősebb.

Mindössze fél perc, a mondanivalót pedig felesleges is kommentálni, 40 tonna áll szemben 1200 kilogrammal, ebben a helyzetben tényleg csak a defenzív vezetési stílus lehet irányadó.

Azért is félelmetes ez a videó, mert pont ma találtunk egy valódi, hasonló esetet, ahol csak a tehergépjármű sofőrjének lélekjelenléte előzte meg a tragédiát. Az Audi kabrió nem bírta kivárni, míg előz az előttük haladó tréler, ezért úgy döntött, ideje büntetni. Bevágás, fékezés, mutogatás, minden van, csak azt nem fogja fel a két jómadár, hogy ezzel az előadással leginkább saját életüket sodorták veszélybe.

So yesterday I was in a recovery truck with Bill .. going up M53 at about 4.20 pm .. he pulled out to overtake a truck .. this idiot was way back but doing stupid speed .. as the truck is a restricted speed vehicle this knob had to slow down .. this is what happened next .. he already had slowed down and wouldn’t let us past before I began videoing ….. 😮😮Content is managed by SWD Media, to license please contact licensing@swd.media

Közzétette: Marianne Houghton – 2018. május 20.