Lassan kötelező program lesz levakarni a tél mocskát, autóink számára is itt a megtisztulás, újjászületés ideje. Az alapos mosás több buktatót rejt, és aki őrült módjára, fejetlenül vág bele, az nagyobb károkat okozhat (mind magában, mind környezetében), mint pár felületi karcolás.

Ha elkap a gépszíj

Az Egyesült Államokban, Louisiana államban dolgozó férfit az autómosó egyik kegyetlenül pörgő keféje kapta el. Akár egy aligátor, megragadta, és forgatni kezdte áldozatát, a jelenetet pedig végig vette a mosó térfigyelő kamerája.

Bármilyen hihetetlen, az eset nem egyedi, a kegyetlen kefék már több alkalommal lecsaptak. Ezen a szintén Egyesült Államokban készült felvételen emberünk közel került az autósok által jól ismert keféhez, ami ha a visszapillantónkhoz ér, azért mindig megemelkedik a pulzusunk. Úgy tűnik, van benne erő, és nem csak a tükröt képes visszahajtani. Csapkodó csápjaival ragadozóként kapta el a munkást, aki olyan pörgésbe kezdett, amilyet a vad tánckoreográfiájukról híres zenei videókban sem látunk.

Aki be van állva, az ne álljon be!

A mosó dolgozója intett hogy, állj, erre az autós kövér gázt adott, és elszabadult a káosz. Vélhetőleg összekeverte a pedálokat, a meglóduló kocsitól pedig még inkább pánikba esett, és ahelyett, hogy a fékre lépett volna még inkább a gázpedált nyomta le a megállás érdekében.

Szegény elől haladó Toyota Aygo pedig ártatlan áldozatként viselte a hátulról érkező ütést.

Ugyanez a mutatvány egy BMW-vel,  szintén pánikszerű gyorsítással. Van, akinek nem való az autómosó szűk környezete.

Ennek a sofőrnek sikerült megúsznia a mosót, de a kiállás feladta a leckét.

Végül néhány valóban hasznos  tanács:

– A legtöbb, csak nagynyomású spricnivel felszerelt kézi mosó az égvilágon semmire sem jó, ha az autónk valóban koszos. Legfeljebb arra használhatók, hogy nyáron lecsapassuk a kocsiról a port. A habkefével felszerelt már egy fokkal jobb.

–  Soha ne használj kefét, papírtörlőt, használt pólót vagy szilikon vízlehúzót

– A nagynyomású mosófejet soha ne rakd túl közel az autóhoz, amit nem hoz le távolról, azt majd a kézi mosás megoldja

– Mindig fentről lefelé vagy jobbról balra sikáld az autót, soha ne körkörös mozdulatokkal

– Többször öblítsd ki a “rongyot” mosás közben

A lényeg: kefélés nélkül mit sem ér a locsolás, úgyhogy így húsvét előtt szánjuk rá magunkat, és vagy szöszmötöljünk el otthon magunk a mosással, vagy ha nincs rá lehetőségünk, bízzuk a profikra.