A Lada Vestával komoly ismertséget kötöttünk 2017-ben, a szokásos tesztek mellett egy ilyen típussal mentünk 2600 kilométert a Genfi Autószalonra és vissza. Alapvetően a kategóriájának megfelelő szolgáltatást nyújtó, tágas, kényelmes típusként jellemeztük a Vestát, amivel nem akadt probléma a hosszú túra során.

Mindössze a furcsa, öreg kétajtós szekrényekre jellemző hangot adó futóműről jegyeztünk meg egy mondatot: “Reggelente a hidegben nyikorog valami a tesztautó első futóművében, kell neki három-négy fekvőrendőr a bemelegítéshez, hogy elhalkuljon.”

Más, átlagtól eltérő hangot nem észleltünk, a menetzaj sem volt kiugróan durva, és ezzel a gondolatmenettel el is érkeztünk a lényeghez, az Oroszországból származó videóhoz. A készítő pont a zajszigetelésen akart volna javítani, ezért kibelezte Ladáját, és meglepődve tapasztalta, hogy a gyáriak milyen megoldással éltek. Mit meglepődve, inkább felháborodva törte fel a taposólemezekre ragasztott merev borításokat.

Alattuk ugyanis felütötte a fejét a víz, vele együtt a rozsda, így a rejtett rohadás szinte borítékolható. A végén dühös káromkodásba fullad a felvétel. A felvétel még friss, tegnap került fel orosz oldalakra, a fogadtatás pedig vegyes. Van, aki nem hisz a látottaknak, és vízkáros autóra gyanakszik, van, aki szerint csak a párás nedves időjárás az oka, és kivédhetetlen a dolog, minden autó ilyen lenne ott, ha szétszednék.