Több mint 40 évig egy tulajdonosa volt ennek az 1974-es Lamborghini Espadának, melyet eredetileg zöld színben rendeltek meg szervokormánnyal és automata váltóval. A szokványos piros, narancs színek tengerében már a zöld árnyalat is kellően különleges volt, de ez nem volt elég tulajdonosának, aki nyomban átfényeztette a gépet rózsaszínre, amivel akkor is kicsapta néhány embernél a biztosítékot és ez ma sincs másképp.

Már egészen korán picit üzembiztosabbá tették a motort és a 15 colos Campagnolo felnik mögött is hatásosabb fékrendszer kapott helyet, valamint a váltó is ötsebességes manuális lett. Nem csak az autó külsejét színezték át, de ehhez passzolóan a belső sem maradt érintetlen. A szőnyegeket Wilon gyapjúval helyettesítették az Espadához passzoló rózsaszínben, ami mellé hófehér Connolly  bőrkárpitot párosítottak. Kétség kívül feltűnő jelenség lett.

A ’70-es évek botrányhőse ez a pink Lamborghini 2A ’70-es évek botrányhőse ez a pink Lamborghini 3

Nem tökéletes az állapota, de közel sem menthetetlen az autó, mely korábban már átesett egy átfogó felújításon, aminek köszönhetően a rozsdát kiirtották belőle. A klíma és a műszeregység egyes órái nem működnek. 98 832 mérföldes futásteljesítményt mutat az órája, azaz több mint 177 ezer kilométer van az autóban, amit öt éve nem használtak.

Az autó orrában lévő V12-es motor 3,9 literes és 320 lóerős. Álló helyzetből 100 km/órás sebességre bő 7 másodperc alatt gyorsítja a négyüléses sportkocsit és képes akár 250-nel is repíteni a pink színű Espadát. Az autóhoz viszonylag gazdag dokumentáció jár, amiből az is kiderült, hogy új korában 32 750 amerikai dollárt fizettek érte. Új tulajdonosának 21,5 millió forintnak megfelelő összeget ért a közel sem tökéletes, de igazán különleges Lamborghini Espada.