Nincs is annál kellemetlenebb érzés, mint amikor az ember hazagurul az új Lamborghini Aventador SV Roadsterével, aztán pár nap múlva a szomszéd felhajtóján is ott áll egy, amin még szinte rajta van a fólia. Kínos pillanatok ezek, de ezzel a szürke Aventadorral pontot tehetsz az ügy végére. Ez ugyanis az utolsó legyártott darab, tehát ennél frissebb SV Roadstere senkinek sem lesz a világon.

Grigio Aleno a szín neve és maga a Lamborghini is megerősítette, hogy az 500 darabos széria utolsó példányáról van szó, amiben kevesebb mint 1000 kilométer van. Sajnálatos módon használata a világ nagyobbik részén nehézségekbe ütközik, hiszen jobbkormányos a sportkocsi. Azonban, ha nem sokat jársz mélygarázsokba és a gyorséttermi hamburgert sem a kocsiban fogyasztod el, akkor a kellemetlenségek nagyját el is felejtheted.

Ha az utolsó Aventador SV kell neked, akkor még megveheted! 2Ha az utolsó Aventador SV kell neked, akkor még megveheted! 3

A Lamborghini Aventador SV Roadster nem csak ritkább egy mezei Aventadornál, de például 50 kilogrammal könnyebb is a kupé változatnál. Természetesen a motor megmaradt a jól ismert 6,5 literes, szívó V12-es, melynek teljesítményét 750 lóerőre duzzasztották. Álló helyzetből 100 km/órás tempóra 2,9 másodperc alatt gyorsul, a végsebessége 350 km/óra. A sorozat utolsó példányáért kicsit kevesebb mint 175 millió forintot kérnek.