Frissítés: A lenti cikk 2017.11.27-én íródott.  2019 május 27-én viszont elindult a DIGI mobilszolgáltatása, amely szintén 50-es előhívószámmal kínál telefonszámokat, így azóta számos tisztességes felhasználó is rendelkezik 50-es telefonszámmal, akik természetesen nem vesznek részt átverésben.

Korábban:

Számos forrásból értesültünk róla, hogy mostanában többen kaptak hívást +3650-es körzetszámmal ellátott telefonszámról, amin egy ismeretlen hang közöl kamu információkat.

Volt, akit azzal kerestek meg, hogy nem fizette be a gyorshajtásért kiküldött csekket, de akadt olyan is, akivel azt közölték, hogy autójával összetörtek egy másik járművet. Ezeket a “poénokat” állítólag egy telefonos applikáción keresztül lehet megrendelni, ahol a magukat viccesnek gondoló átverők egy listából választhatják ki az előre definiált átverés szövegét, majd megadják az áldozat telefonszámát, az applikáció pedig tárcsáz és rögzíti a hívást, majd elküldi a felvételt a megrendelőnek. Olyan is volt, akit azzal vádoltak meg, hogy feljelentést tesznek ellene, mert túl hangosan ugat a kutyája, vagy tudják, hogy megcsalja a feleségét.

A vicc az egészben, hogy az első átverés ingyenes, de ezt követően pénzt kér érte a program. Kinek éri meg fizetni ezért? Ott valami nincs rendben fejben, az tuti.

Nyilván az emberek egy részét ilyen piti módszerekkel nem lehet átverni, és már hívás közben rájön, hogy kamu szaga van a dolognak, de gondoljunk csak bele, ha egy idősebb, vagy ne adj isten beteg embert, esetleg a technikához semennyire nem konyítót hívnak fel. Az átverő fel sem fogja, hogy ezzel nem kevés álmatlan éjszakát, felesleges idegeskedést okoz áldozatának.

Rákerestünk az 50-es körzethívóra, és a kihivott.hu adatai szerint ezt kimondottan csak ez az applikáció használja, semmilyen más hálózatban nem regisztrált. Szóval ha látod, hogy ilyen számról hívnak, ne vedd fel!

Erről az átverésről hallottál? Fogyasztás-csökkentést ígér, de semmire sem jó ez az eszköz!