Könnyű dolga van a hazug ígéretekkel, spórolást ígérő primitív halandzsákkal reklámozó gagyiárusoknak egy olyan országban, ahol valószínűleg kétharmados kormányzást biztosíthat továbbra is egy olyan jelszó, mint a rezsicsökkentés. Mindenki találkozott már a neten, tévében, szórólapon, újságon olyan termék hirdetésével, ami nyilvánvalóan ordas átverés. Mégis, sokan hajlamosak vagyunk ilyenkor (pláne, ha nem értünk a témához) arra gondolni, hogy: de ki tudja? Talán mégis van benne valami?

Vajon hány olyan szerencsétlen balek lehet a világban, az országban, aki képes beszívni egy ilyen hirdetést, és pénzt adni valamiért, ami egyértelműen, előre tudhatóan csak pofátlan átverés lehet?

“Véget vet a folyamatosan emelkedő üzemanyag áraknak. Helyezd el az innovatív energia megtakarító eszközt, a Fuel Sharp Saver-t az autódban. Ez az eszköz nem hasonlít semelyik más, a magyar piacon kapható hasonló termékhez, és nem is áll kapcsolatban egyikkel sem. A Fuel Sharp Saver hírneve, és hatékonysága nemzetközileg elismert. Egy innovatív, forradalmi üzemanyag megtakarító technológiát alapul véve úgy alkották meg, hogy bármilyen típusú autónál csökkenteni tudja az üzemanyag fogyasztást akár 70%-kal. A Fuel Sharp Saver működés közben üzemanyagot, és pénzt takarít meg. Be kell helyezni a szivargyújtóba.

A dobozon New York, a számlán egy wilmingtoni cég neve, a budapesti logisztikai cég csak egy email-címet tud a szállítóhoz állítólag
A dobozon New York, a számlán egy wilmingtoni cég neve, a budapesti logisztikai cég csak egy email-címet tud a szállítóhoz állítólag

Fogyasztáscsökkentő kütyü: hogy ez mekkora átverés!

Fogyasztáscsökkentő kütyü: hogy ez mekkora átverés!

A dobozon New York, a számlán egy wilmingtoni cég neve, a budapesti logisztikai cég csak egy email-címet tud a szállítóhoz állítólag
Igényes, fóliázott dobozban érkezett 10600-ért
Mentsd meg a Földet, mondja a szlogen
Szivacsba ágyazva, nehogy megsérüljön. A csomagolás drágább lehetett, mint a cucc
Fogyasztáscsökkentő kütyü: hogy ez mekkora átverés! 18
Szétkaptuk, könnyen ment, még csavar sem fogja össze, csak pattintani kellett
Hibás, ostoba szövegek a weboldalon
Hibás, ostoba szövegek a weboldalon
Hibás, ostoba szövegek a weboldalon
Ígéretek a dobozon, magyarul
Ígéretek a dobozon, magyarul
Fotó megosztása:
Fogyasztáscsökkentő kütyü: hogy ez mekkora átverés! 25 De komolyan, van, aki ezt beveszi? Bizonyára, különben a gyártónak nem volna pénze weboldalak készítésére, amerikai videoreklám gyártására és persze arra sem, hogy legyártassa és futárral házhoz szállíttassa ezeket a vackokat. Most egy kicsit több pénze lesz minderre az élelmes vállalkozónak, ugyanis mi is vettünk egy Fuel Shark Savert. Vagy Sharp Savert, mert az a nyüves csaló, aki emögött áll, még ezt is képes el-eltéveszteni.

10 600 forint (csak most, csak nekünk, csak akcióban), de nem elsősorban az ára miatt rendeltük meg pont ezt a fogyasztáscsökkentő vuduvarázslatot annyi másik közül. Hanem mert ezzel nem kell szervizbe vonulni, üzemanyagcsövet vagdalni, beavatkozni valamelyikünk kocsijának vagy egy tesztautónknak a gyári rendszereibe. Ebben a hulladékban az a legzseniálisabb, hogy elég csak bedugni a szivargyújtóba, hogy ne csináljon semmit.

Fogyasztáscsökkentő kütyü: hogy ez mekkora átverés! 26

Mert hát mitől is csinálna bármit a szivargyújtóban egy LED, egy biztosíték meg három ellenállás? Más ugyanis nincs a műanyagházban, az egész hóbelevancban nincs kétszáz forint ára alkatrész:

Íme, a Fuel Shark (vagy Sharp) Saver videón, kicsomagolásakor majd működés közben! A fedélzeti számítógépen remekül követhető, milyen hatása van a készüléknek a fogyasztásra:

a videó a hirdetés után indul

A világítós vacakot ezek után a tisztesség kedvéért két-két tankolás között hosszabb távon is kipróbáltuk egy benzines és egy dízel tesztautóban, természetesen semmilyen hatással nem volt a fogyasztásra.

Mivel nem voltunk megelégedve a termék hatásosságával, elhatároztuk, hogy megkeressük a gyártót és reklamálunk náluk. Nos; a számlán egy amerikai cég szerepel eladóként, a borítékon egy magyar logisztikai vállalkozás, ami csak annyit tud a megbízójukról, hogy a neve Nova Leads Kft. Ilyen céget a cégjegyzékben nem találtunk, amin nem igazán lepődtünk meg. Ezek után a cikk linkjét elküldjük a fogyasztóvédelmi hatóságnak, de a Villanylapon talált hasonló, otthoni áramfogyasztás-csökkentő kütyüvel kapcsolatban leírt sztori tapasztalatai alapján nincsenek illúzióink arról, hogy a magyar hatóságok bármit is tudnának vagy akarnának tenni az ügyben.

Hibás, ostoba szövegek a weboldalon

Hibás, ostoba szövegek a weboldalon

Nos kedves olvasók, azok után, hogy ilyen szépen megbizonyosodtunk a Fuel Shark (vagy Sharp) Saver képességeiről, valamint a róla készült reklámok valóságtartalmáról, ideje kifejleszteni valamiféle bio-gyanakvásrezonátort a bőrünk alá. Ha legközelebb azt olvassuk, halljuk, milyen remek dolog fényevéssel ellenni, egy hét alatt húsz kilós fogyást ígérő csodakapszulát venni, esetleg őszintének látszó szektás adománygyűjtőknek ajándékozni egész vagyonunkat, emlékezzünk vissza majd a Fuel Shark Saverre. Öt pici elektronikai alkatrész egy plasztikdobozban, tízezer-hatszázért.
a videó a hirdetés után indul

Tetszenek-e még bármi hasonló piaci ígéretre azt gondolni, hogy “a fene tudja, talán lehet benne valami”?

Mit gondolsz az üzemanyag-megtakarító csodakütyüről a cikk elolvasása után?
Attól még lehet benne valami
6% (36)
Nettó átverés
79% (486)
A gyártónak hiszek, tuti használ
15% (91)

Kíváncsi vagy a hétvégi tuningshow legszexibb csajaira? Akkor Kattints a képre! 

Lada   Oltári nagy égés Ladával A nap képe: Ragadós rakomány az aszfalton