A limuzinok alapvetően eleganciát sugároznak, az ilyen autókból módos üzletemberek és hírességek szállnak ki magas rangú események előtt, hogy aztán a vörös szőnyegen vonulhassanak végig. Akadnak köztük végtelenül elegánsak és karikatúra jellegű túlzások is temérdek kerékkel, medencével, helikopterleszállóval és egyéb hajmeresztő ötletekkel.

Sajátos elképzelés csőrös kamionból alkotva, az utána guruló pótkocsiban szinte bármi berendezhető, akár egy komplett lakás is kellemes nappalival. A tulajdonos 2,5 millió dollárt volt képes kiadni azért, hogy övé legyen a világ legnagyobb limuzinja. 2011-ben rekorder is lett a szokatlan gép.

Mercedes buszra húzták rá a Boeing 727-es testét, ebből lett az 50 fő befogadására is alkalmas limó, melyben TV és bár is található.

Egy angol vállalkozás alakította át ezt a tankot limuzinná, amit ehhez illően fehérre fényeztek. Bizonyára nem volt könnyű dolguk a harckocsi szűk kabinját kellemesebbé varázsolni.

Az összeállítás egyetlen gyári darabja a Mercedes-Maybach S600 Pullmann, aminek páncélozott verziója 5,5 tonnát nyom. Az ára nagyjából 440 millió forint, amiért joggal várhat el elnöki védelmet a tulajdonosa.

A Rolls-Royce Phantom alapvetően is kimeríti a limuzin fogalmát, valakinek azonban még ez sem elég, ők az angol Oasis Limousineshez tolják be egy kis hosszításra.

A fura csuklós limuzint az Ultra Kustom Coach építette egy arab sejknek 1996-ban. A tesztút során még egy büntetést is beszerzett, mert túl hosszú volt.

1982-ben alkották ezt a Cadillac Eldorado alapú limuzint, mely alatt 16 kerék található. A fedélzeten napozóterasz és jakuzzi található. Az utastér kényelméről három telefon, két színes képernyős televízió és videó lejátszó is gondoskodik a közel 23 méteres autóban.

Amerikai álom névre keresztelték azt a 30,5 méter hosszú, 26 keréken guruló limuzint, ami talán a legmeghökkentőbb az összes közül. Túllépve a tévén és a sok ülőhelyen ebben az autóban medence, napozóterasz és ágyak mellett helikopterleszálló is található.