A limuzinok alapvetően eleganciát sugároznak, az ilyen autókból módos üzletemberek és hírességek szállnak ki magas rangú események előtt, hogy aztán a vörös szőnyegen vonulhassanak végig. Akadnak köztük végtelenül elegánsak és karikatúra jellegű túlzások is temérdek kerékkel, medencével, helikopterleszállóval és egyéb hajmeresztő ötletekkel.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 1

Sajátos elképzelés csőrös kamionból alkotva, az utána guruló pótkocsiban szinte bármi berendezhető, akár egy komplett lakás is kellemes nappalival. A tulajdonos 2,5 millió dollárt volt képes kiadni azért, hogy övé legyen a világ legnagyobb limuzinja. 2011-ben rekorder is lett a szokatlan gép.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 2

Mercedes buszra húzták rá a Boeing 727-es testét, ebből lett az 50 fő befogadására is alkalmas limó, melyben TV és bár is található.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 3

Egy angol vállalkozás alakította át ezt a tankot limuzinná, amit ehhez illően fehérre fényeztek. Bizonyára nem volt könnyű dolguk a harckocsi szűk kabinját kellemesebbé varázsolni.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 4

Az összeállítás egyetlen gyári darabja a Mercedes-Maybach S600 Pullmann, aminek páncélozott verziója 5,5 tonnát nyom. Az ára nagyjából 440 millió forint, amiért joggal várhat el elnöki védelmet a tulajdonosa.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 5

A Rolls-Royce Phantom alapvetően is kimeríti a limuzin fogalmát, valakinek azonban még ez sem elég, ők az angol Oasis Limousineshez tolják be egy kis hosszításra.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 6

A fura csuklós limuzint az Ultra Kustom Coach építette egy arab sejknek 1996-ban. A tesztút során még egy büntetést is beszerzett, mert túl hosszú volt.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 7

1982-ben alkották ezt a Cadillac Eldorado alapú limuzint, mely alatt 16 kerék található. A fedélzeten napozóterasz és jakuzzi található. Az utastér kényelméről három telefon, két színes képernyős televízió és videó lejátszó is gondoskodik a közel 23 méteres autóban.

8 limuzin, amitől garantáltan leesik az állad 8

Amerikai álom névre keresztelték azt a 30,5 méter hosszú, 26 keréken guruló limuzint, ami talán a legmeghökkentőbb az összes közül. Túllépve a tévén és a sok ülőhelyen ebben az autóban medence, napozóterasz és ágyak mellett helikopterleszálló is található.