Ahogy azt a motorosok világát nálunk sokkal jobban ismerő oldalon is írták, a felvételen potenciális veszélyhelyzet látható, és a két keréken józanul közlekedők szemszögéből magyarázták meg, mi volt ezzel az igazán nagy probléma.

“A kolléga ahogy lendületből érkezett, haladt is tovább az általa hátulról biztonságosnak ítélt résen keresztül. Hogy a videót tartalmazó autóban mennyire nem számított rá az utas, az egyértelmű. Hogy a másik autóban mi történt, azt nem tudjuk. Azonban hogy a manőver előtt nem győződött meg róla, miszerint mindkét személyautó vezetője tud róla és segítik az előrehaladását, az teljesen biztos. Erre tuti nem volt elegendő ideje – mivel a videón nem egy gyorsító manővert látunk, hanem folyamatos tempókülönbséget.

Így viszont a motoros élete semmi máson nem múlt, mint a puszta vak véletlenen. Ugyanis amennyiben bármelyik autó a saját sávján belül elmozdul oldalirányban 20-30 centit (és erre minden lehetőségük meglett volna, hiszen egy innen érkező és így haladó kétkerekűre semmilyen módon nem kell számítaniuk, így ezt nem is várhatjuk el tőlük), akkor máris komoly baj lett volna.” – onroad.hu

Autósként a hátulról érkező motort még normál tempónál, a várt irányból is nehezebb észlelni, mint egy autót, de a jobbról, lendületből érkezőt lehetetlen.

Érdekes ellenpontot adnak a cikket kommentáló motorosok, akik szerint ez teljesen rendben volt, mindennapos dolog az ilyen manőver.

“A járművek sebesség különbsége akkora, hogy egy jól benézett lukon (ami a két autó között terpeszkedik) és feltételezve azt, hogy hirtelen nem akarnak egymásnak menni, simán el lehet menni. :P Én értem hogy besz@rt a belsősávban kocogó, de talán pont azért kéne figyelmesebben vezetnie, és látni azt, hogy ki hol van körülötte.”

“A videós kis cimbiteknek meg csak annyit üzennék, hogyha ez egy ekkora “életveszély” volt nekik..akkor a 4-es főút keleti szakaszának mégcsak a közelébe se menjenek!!! Ugyanis napi szinten találkozni lehet keleti szomszédaink hajtotta kisbuszos utánfutós be nem látható kanyarban való előzéseket..ott nem hogy sikongatna a hölgyike.”

“A Touranos egyértelműen észlelte a motorost, lehúzódott, a belső sávban 90-el haladó kocsi ennyivel sem haladhat tartósan a belső sávban, mert jobbratartási kötelezettség van. A motoros gyorsabban haladt, valószínűleg már mögötte volt jó ideje ami a motorosnál 3 másodperc :) és jobbról kielőzte a 90-el a belső sávban folyamatosan haladót. Ennyi.”