Nem csak első ránézésre, hanem sokadikra sem több ez a Lexus egy átlagos GS300-asnál, pedig távolról sem olyan finom már a modora, mint 1999-ben, amikor legördült a gyártósorról. Igazi sleepert épített a tulajdonos az elegáns limuzinból. Biztosan akkor borult meg minden, amikor megtudta, hogy a 2JZ motorban micsoda tartalékok rejtőznek. A gyári 225 lóerő is biztosan tisztességesen mozgatta a Lexust, de az új formátum már teljesen más célokat szolgál.

Népes ménes lakik ebben a Lexusban 2

Különféle összetételben és távolról sem hagyományos üzemanyaggal 1000 lóerő feletti teljesítményre is képes a turbófeltöltővel megtámogatott sorhatos motor, de egyszerűen kútról tankolva is 850 tagú ménessel gazdálkodhat a tulajdonos a hirdetés szerint. Ehhez persze szükséges volt beszerezni új váltót, mely a General Motors TH 350-ese lett, valamint új differenciálművet a TRD-től. Az apró átalakításokat – és a motortérben tanyázó csigát – leszámítva kifejezetten takaros a Lexus belülről is.

Az eladó kicsivel több, mint 11 millió forintnyi amerikai dollárt szeretne kapni a szokványosnak tűnő, de valójában ütőképes Lexus GS300-asért. Vajon megéri ennyi pénzt költeni egy szinte láthatatlan autóra?