Olvasónktól kaptuk az alábbi videót, amit Budapesten, a negyedik kerületben rögzített egy térfigyelő kamera, a Fóti út és az Iglói utca kereszteződésében.

Zsolt, a videó feltöltője, a következő megjegyzést fűzte hozzá:
“Piros lámpánál megálló autót, záróvonalon keresztül megelőzi, túloldalon, záróvonalon kanyart levág. Pár tized másodperc kellett volna csak a balesethez. A közterületi kamera képeit látjátok. Az Újpesti Önkormányzati Rendészet a feljelentést megteszi a Rendőrség felé. Kíváncsi leszek a fejleményekre. Lehet e kamera alapján büntetni? Mert ugye egyetértünk abban, hogy ez ultra gáz!”

Nem akarjuk Zsoltot elkeseríteni, de a felvételen pont az nem látszik, hogy valóban piros volt-e a lámpa, szóval ez a videó ebben az esetben nem lehet bizonyító erejű. A záróvonalat viszont többször is átlépi a Seat, ezért kaphat ugyan büntetést, de azt meg mi autósok nem igazán szeretnénk, hogy egy bármilyen térfigyelő kamera képe alapján, sorra büntessenek minket. Menjen utána a rendőr, állítsa meg, de ne 30 nap múlva kapjunk csekket, hogy itt meg itt átléptük a záróvonalat és ezt egy kamera rögzítette, aminek a képét hozzáértők akár manipulálhatják is.

Félreértés ne essék, a videón szereplő autós valóban szabálytalan volt, és nem sokon múlt, hogy ütközzön a szembejövővel, senki ne vezessen úgy, mint egy őrült. Nem éri meg kockáztatni a mások és a saját testi épséged azért, hogy egy perccel hamarabb érj oda.