A töltőállomás-hálózatok minden szezonban előrukkolnak valamilyen új termékkel. Ami csökkenti a fogyasztást, védi a motort, vagy növeli a teljesítményt. Utóbbira többször emelt oktánszámmal hivatkoznak, és dinamikusabb üzemelést, nagyobb élményt ígérnek.

Mágikusan hangzik a százas benzin, de aki valódi, profi, versenypályára való naftát akar, annak a képen látható MOL-kútra kell zarándokolnia. Sárvár mellett ugyanis itt, Mogyoródon (talán még a Váci úton?) kapható a MOL Racing Fuel 102+ elnevezésű, a Hexán Kft. és a Dunai Olajfinomító vegykonyhájában kevert versenyzésre fejlesztett üzemanyag. Ez a benzin szívó és turbó erőforrásokkal hajtott versenyautókhoz, négyütemű és megfelelő motorolajjal (pl. MOL Dynamic Sprint 2T) kétütemű motorkerékpárokhoz használható.

14731281_928499587256714_1332289332966650690_n

Kép a Váci úti töltőoszlopról, 2016 őszéről

Elég meglepő látvány így a totemoszlopra kiírva, vélhetően nem is sokan fordulnak be hirtelen felindulásból. Főleg azért nem, mert ezt inkább 50 literes, hordós kiszerelésben vásárolják, és szállítják a versenyhelyszínekre. Pályanapokra járó, az egyre hervadó hazai autóversenyeken mozgó olvasóinknak ez biztos nem újdonság, ezért is vagyunk kíváncsiak, van, aki próbálta már ezt a különleges naftát gyári típusban? Érezhető volt a különbség?