Néhány hete jelentette be a Samsung, hogy végleg leállítja a Note 7 gyártását és visszahívja az összes ilyen telefont, mert azok hajlamosak öngyulladásra, erre most körvonalazódik az iPhone 7 fiaskó is.

Már több ízben merültek fel az Apple telefonjaival kapcsolatban tűzesetek, a legújabb modellt érintő káresemény Ausztráliában történ. Így összesen hatra emelkedett a bejelentések száma az iPhone 7 kigyulladásával kapcsolatban. Mindamellett ezek közül kettőnél bizonyíthatóan erős fizikai behatás érte a készüléket közvetlenül a kigyulladás előtt – írta a Mobilaréna.hu.

Mat Jones, az ausztrál fiatalember azonban csak simán otthagyta a készüléket az autóban, míg szörfözni ment. Szerinte az Apple iPhone 7 tehető felelőssé a jármű kiégéséért, hiszen vélhetően a túlhevült készülék képezte a tüzet.

phonecar

Az alig egy héttel az esetet megelőzően vásárolt telefon állapotából ítélve valóban erre lehet következtetni. Jones állítása szerint kizárólag a gyárilag biztosított tartozékokkal használta a telefont, valamint teljesen sérülésmentes állapotban hagyta magára.

Az Apple természetesen tud az esetről, a vizsgálatok folynak, noha hivatalos állásfoglalás még nem született.