A 37 éves Josh Cartu elég sokat tartózkodik Budapesten, mondhatni egyik legkedveltebb otthona, garázsában pedig olyan autók parkolnak, mint a Ferrari F12 TDF, 458 Spider, 488 GTB, Rolls-Royce Phantom és egy BAC Mono, aminek korábbi verziójával csúnya balesetet szenvedett 2014-ben a váralagútban.

Ezek mellé érkezik nemsokára vadonatúj autója, egy Ferrari LaFerrari Aperta roadster, aminek az összes példánya elkelt zárt körben, bemutatása napján. Úgy látszik, Mr. Cartu is benne volt ebben az exkluzív ügyfélkörben.

Mindezt honnan tudjuk? Onnan, hogy kiposztolta Facebook-oldalára a hírt, hogy nemsokára átveszi az autót, és arra kéri a rajongóit, hogy tippeljék meg, milyen színű lesz. Annyit elárult, hogy nem fekete. A fotón a tesztautó látható, amit kipróbált még a vásárlás előtt.

Az Aperta kabriósítását kétféle módon oldhatja meg a tisztelt ügyfél: lesz vászontető, illetve egy kiemelhető, szénszálas keménytető, más és más alkalmakra. A futómű és a hajtáslánc megegyezik a kupééval: a tizenkét hengeres motor 800 lóerőt, a villanymotor további 163-at bocsát a vezető rendelkezésére.

160451-car_limited-edition-special-series-620x414

A LaFerrari Aperta ára durván 2 millió euró, ami átszámítva 615 millió forint, amit 200 embernek nem volt gond kifizetni, ugyanis összesen ennyi készül a limitált Apertaból, és már mind gazdára talált.

160450-car_limited-edition-special-series-620x414