Összetört egy BAC Mono típusú együléses sportautó a budai Váralagútban csütörtök délután. A balesetben összesen három autó sérült meg – közölte az MTI.

Gazdája szerint egy motoros miatt tört a Batmobil 2

A 444.hu szerint “az autó mellett álló vállig érő, szőke hajú férfi valószínűleg Josh Michael Cartu, Magyarországon élő kanadai üzletember lehet, akinek a neten fellelhető infók szerint van egy ilyen sportautója. A 35 éves Cartu a Sandstorm Research nevű számítástechnikai cég igazgatója.”

Az MTI nem közölte, de állítólag senki nem sérült meg.

A brit testvérpár által alapított Briggs Automotive Company 2011-ben bemutatott, évente 50-100 példányban gyártott autóját 280 lóerős, 2,3 literes Cosworth szívómotor mozgatja; a hosszában beépített négyhengeres hatfokozatú szekvenciális váltón és részlegesen önzáró differenciálművön keresztül hajtja a hátsó kerekeket. 

Gazdája szerint egy motoros miatt tört a Batmobil 3
Az igényes Sachs versenyfutóművel és AP Racing fékekkel felszerelt autó 2,8 mp alatt gyorsul százra, 6,7 másodperc kell neki a 160-hoz, a végsebesség pedig 273 km/óra, ami bizonyára felemelő, ám fájdalmas élmény. 

A biztonsági öv hatpontos, a kormánykerék leszerelhető, és a sisakkal együtt egy zárható rekeszbe helyezhető – ez a legjobb lopásvédelmi megoldás, amit ismerünk.

Frissítve: A Twitteren megjelent közleménye szerint nem Cartu volt a hibás: ?Rendben vagyok, más sem sérült meg. Mindent megtettem hogy elkerüljem a sávomba áttért motorost, de túl szűk az alagút.”

Olvastad, hogy üveggyöngyöt szórnak a pesti utakra? Kattints a fotókért!