Aki dolgozott már számítógépes képszerkesztő vagy rajzprogrammal, tudja, mi történik, ha egy képnek egyre alacsonyabbra vesszük a felbontását: minél kevesebb képpontból áll össze a fotó, annál kevésbé képes visszaadni az eredeti tárgy képét, míg végül színes négyzeteket kapunk.

Ugyanezt az elvet alkalmazta a United Nude nevű lifestyle márka, csak három dimenzióban: egyre nagyobb síklapokból formálta meg az adott tárgyakat, míg végül  egy absztrakt sokszög állt az eredeti helyén.

Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 1
Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 2

Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó

Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 7
Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 8
Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 9
Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 10
Fotó megosztása:
Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 11 A mutatványt elvégezték egy cipővel (végül is elsősorban azokat terveznek), majd fogták az elmúlt ötven év egyik legnevezetesebb, sokszögből álló iparművészeti alkotását: a Lamborghini Countachot, és elkezdték leegyszerűsíteni a formáját.

Amit végül kaptak, a legkevésbé sem hasonlít a legendás Lamborghini modellre, de még csak autóra sem. Hogy érvényesüljön a következetesség elve, ugyanezt a folyamatot lejátszották a kormánykerékkel is.

Az autó megmaradt kétszemélyesnek, bár a megváltozott síkok miatt az utas a vezető mögött fért el. Tehette, hiszen az autónak műszakilag nincs köze a Countach-hoz: egy vagy több villanymotor hajtja (műszaki adatok nem állnak rendelkezésrre), és akár 50 km/óra sebességgel képes haladni – szerencsére a kerekeket kihagyták a morfolási folyamatból.

Amint a fenti videó dátumán is láthatod, a munka évekkel ezelőtt elkezdődött, ám csak mostanra zárult le. A Lo Res (a név a low resolution, azaz kis felbontás kifejezésre utal) természetesen nem autóipari, hanem képzőművészeti projekt, ennek megfelelően múzeumokban, installációkon és galériákban találkozhatunk vele – és míg az autórajongó a fejét fogja ekkora értelmetlen elvetemültség láttán, a műértők csodájára járnak a tér ezen újszerű értelmezésének és ábrázolásának.

Cipőgyár nyúlt a Countach-hoz, az eredmény letaglózó 12 Ha a Lo Res autó nem is eladó, az azonos elv szerint megalkotott cipők, karkötők és székek igen. Ha nem tudsz élni szögletes lábbeli nélkül, íme a lehetőség.