Vannak videók, amelyek örökzöld slágerként újra és újra felbukkannak. Egyszerűen nem tudnak elévülni, a kollektív tudatban olyan kapcsolókra hatnak, amelyek felszínen tartják őket.

Ilyen ez a gyorsulási videó. Amiből milliónyi akad, két autó egyenes vonalon küzd, néha a drágább, erősebb, néha az ügyesebb nyer. Ebben viszont ott van minden, amit egy ilyen küzdelem magában hordozhat.
Társadalmi osztályok állnak szemben. A kemény munkával épített, japán autóban ül a nép egyszerű fia, aki rátermett lazasággal és ellentmondást nem tűrő elszántsággal melegít a nagy csatára. A másik oldalon ott a pökhendi, arctalan milliomos, aki nem tett hozzá semmit, csak megvette a győzelmet hozó, csodálatos német masinát, a Porsche 911 Turbót. 
A történet pedig a klasszikus mesék dramaturgiáját követi. A visszapillantóról lógó feszületről Jézus szurkol, hősünk visszafogott keresztet vet, hittel csordultig telt szívvel, bízva a 3,5 literes V6-os motorban, és a töltőnyomásban dobbant a kuplungról, és vált veszett, vad pontossággal, míg a sárga Porschéből csak a sárga irigység marad.