A robogóst nem azért üldözi egy rahedli rendőr mert lenyúlta a pizzéria napi bevételét, kicsit komolyabb szinten “játszott”. A videó után eláruljuk, hogy mit követett el. 
Lehet picit túlzás a 11 autós rendőri kíséret, de ez mit sem változtat azon, hogy miért is eredtek a nyomába.  A 28 éves Richard Shear késsel és kalapáccsal fenyegette meg édesanyját, majd megpróbálta rágyújtani a házat. Az üldözés az ámokfutó robogós házánál ért véget, mikor be szeretett volna menekülni az épületbe. Később kiderült, hogy az elkövető szolgált Irakban és poszttraumás stressz szindrómától szenved, valamint az alkohollal is problémái vannak.
A poszttraumatikus stressz szindróma egyfajta védekezési mechanizmus, amely traumatikus események után lép fel. Teljesen elveszett emlékek nem kívánt, hirtelen, újbóli megjelenése.
Ebben a betegségben szenvedők újra és újra átélik a velük történt traumát, gyakran visszatérő gondolatok, rossz álmok gyötrik őket. Jellemző rájuk a pszichés közöny és elkerülés, kerülik a traumával kapcsolatos érzéseket, helyzeteket, helyeket, csökken az általános érdeklődésük, a tanult készségek visszafejlődnek. Emelkedett arousal szintjük miatt pedig jóval ingerlékenyebbek az átlagnál.