Jeremy Veach, a Iowa állambeli Centerville városka rendőre május hetedikén este éppen nekikészült, hogy megírja a büntetést egy szabálytalankodó autósnak, amikor furcsa zajt hallott. “Néhány reccsenés, egy hangos pukkanás. Visszagondolva emlékszem, hogy azt gondoltam: A fenébe, kidől egy fa!”

És tényleg: egy tízméteres tölgyfa tört ketté, és zuhant rá a rendőrre, aki biztosan szörnyet halt volna, ha valamin meg nem akad a fa – az autón, amit éppen igazoltatott. Így sem úszta meg sérülések nélkül az incidenst: a zúzódások és horzsolások mellett a könyökét is össze kellett varrni.  “A hajam, a fülem, minden tele volt kéreg-törmelékkel. Szinte felrobbant az a fa.” – mondta Jeremy Veach. 

Ezek után kisebb gondja is nagyobb volt annál, hogy megbírságolja az autó sofőrjét. A hölgy azonban alighanem kiegyezett volna a bírságban: a lezuhanó, vastag ágak ugyanis totálkárosra törték az autóját. 
Hogy miért dőlt ki a fa, rejtély: egészséges volt, tele volt levelekkel, és aznap nem is fújt a szél.
A rendőrtiszt egyelőre táppénzen van, de kollégái máris hívogatják: általában arról érdeklődnek, megmetszené-e a fákat a kertjükben.
Ha azt hiszed, ez volt a szerencsés megmenekülés, nézd meg a következő képet: bármilyen hihetetlen, a nő túlélte, hogy rázuhant egy fa. A cikket a képre kattintva olvashatod el.

Így úszhatod meg a közlekedési bírságot 1