Az amerikai Brad Rummell őrmester igazán szerencsés embernek mondhatja magát, de csak azért, mert ő figyelt az útra. Ellentétben azzal a 35 éves nővel, aki egy fehér Chevrolet Malibu volánja mögött inkább a telefonálásra koncentrált és belerohant az út szélén álló rendőrautóba. 
Az oklahomai (USA) rendőrtiszt a rutinellenőrzés végeztével az autójához indult, mikor a Chevrolet teljes gázzal célba vette, és csak az utolsó másodpercben tudott kiugrani a férfi a “tűzvonalból”. 
A helyi hírcsatorna elmondása szerint a balesetet okozó nő és az éppen igazoltatott autó sofőrje is kisebb sérülést szenvedett, míg Brad Rummell őrmester szerencsére karcolás nélkül megúszta. 
“A vétkes hölgy elismerte, hogy telefonált vezetés közben, nagyon sietett valahová és figyelmetlen volt” – nyilatkozta a kerületi rendőrfőnök,  Brandon Clabes. A 35 éves nőt beidézték a bíróságra gondatlan vezetés vádjával, és 295 dollár (43 000 forint) bírságot szabtak ki rá. 
A rendőrfőnök szerit az őrmester életét az mentette meg, hogy a járőröknek megtanítják, hogy mikor megállnak az út szélén, ne hagyják egyenes irányba állni a kereket, inkább a padka felé kormányozzák. Ilyenkor ha hátulról ütést kap az autó, akkor szögben fordul el, nem pedig egyenesen indul meg.
Olvasd el ezt is – Az új divat akár az életünkbe is kerülhet! Kattints a képre!

Rendőrautóba csapódott a telefonáló nő 1