A nagyvárosokban mindig probléma a parkolás, napközben a forgalmas környékeken szinte lehetetlen helyet találni, éjszaka pedig – valljuk be őszintén -, mindenkiben ott motoszkál a gondolat, hogy mi van, ha reggelre nem lesz meg az autó, vagy megrongálják.
Két alternatíva van: az egyik a garázs (esetleg őrzött parkoló), a másik a zárt udvar. Ilyen szolgáltatásokért azonban piszok sok pénzt szoktak kérni, a hétköznapi embernek pedig a garázsvásárlás gondolta meg sem fordul manapság a fejében. Természetesen van az a társadalmi réteg, amelynek nem okoz nehézséget, hogy zárt helyen, biztonságban tudja autóját, mert a bankkártyája vastagabb, mint a mi pénztárcánk.
Pontosan az ilyen ügyfeleknek kínál remek alternatívát az egyik londoni mélygarázs, ami igazán patinás helyen van, a Royal Albert Hall közelében, ahol 400 ezer fontért kínálják (több mint 150 millió forint) a zárható parkolóhelységeket. 
Ha azt nézzük, hogy ezen a környéken az ingatlanárak átlagosan 2,3 millió font (875 millió forint) környékén mozognak, ez a 400 ezer font egész megfizethetőnek tűnik, hiszen aki itt saját lakással rendelkezik, annak valószínűleg futja méregdrága garázsra is. 
A hirdetés szerint igazán biztonságos a környék, ráadásul az út túloldalán található a Hyde Park és a Kensington Gardens.
Tíz hónapja egy hasonló parkolóhely “csupán” 275 ezer font (104 millió forint) volt, ebből is látszik, hogy dübörög a brit ingatlanpiac, legalábbis Londonban. Az eladást bonyolító társaság közlése szerint több érdeklődő is van a szimpla és dupla beállóhelyekre. Jelenleg ez London legdrágább, megvásárolható parkolóhelye, vagy garázsa, nem is tudom pontosan mi a helyes megnevezés. 
– 2013 júniusában egy bostoni (USA) nő 560 ezer dollárt (127 millió forintot) fizetett ki az otthonához közeli két utcai parkolóhelyért. Ne gondoljatok semmi extrára, nézzétek meg képet! KATTINTSATOK IDE! 
– Kíváncsi vagy a világ legdrágább parkolójára? ITT megtalálod, meglepő lesz! 
Ezen linken pedig megtaláljátok a világ legszebb parkolóházait!