Az Egyesült Államokban, egy floridai autópályán pumagázoláshoz riasztották a rendőrséget, azonban sajnos sokkal nagyobb baj kerekedett az esetből, mert a nagymacskát elütő járművet, és a rendőrautót is ki kellett kerülniük az arra közlekedőknek. A kamionos már későn vette észre az “akadályokat”. 
A szerencsétlen helyen közlekedő pumát elütő sofőr hívta ki a rendőröket, akik pár perc alatt a helyszínre értek, hogy biztosítsák a terepet, de ezzel még nagyobb káoszt okoztak. Csak azután húzódtak le az útról, mikor már megtörtént a baj. Szerencsére a balesetben senki nem sérült meg komolyabban, az állatot kivéve.
A 2014-es évben ez volt az első regisztrált nagymacska, ami közúti baleset áldozata lett Amerikában. A Floridában élő, rokonainál kisebb testű “floridai párduc” néven ismert veszélyeztetett faj – ami a mocsaras erdőségekben tanyázik -, nem ritka, hogy kénytelen keresztülvágni az utakon, kitéve magát a gázolás veszélyének. Manapság mindössze körülbelül 160 példány maradt természetes élőhelyén.  
Tömegkarambol egy halott puma miatt 3
Ezek a nagymacskák valamikor az Egyesült Államok délkeleti részének egészén megtalálhatóak voltak, ám az emberi terjeszkedés korlátozta élőhelyüket, jelenleg főleg Florida délnyugati részén élnek.