Amikor egy új-mexikói rendőrjárőr megállította a megengedett 90 helyett 115 km/órával haladó kisbuszt, talán még a gyorshajtást elkövető sofőr sem sejtette, hová fog fajulni az igazoltatás. 

Ahelyett, hogy a rendőr felszólításának engedelmeskedve leállította volna a motort, a vezető, bizonyos Rihanna Ferrell gázt adott és elmenekült – már amennyire a tetőre kötözött rakománnyal súlyosbított, öreg kisbusztól telt. 
Néhány percen belül ismét megállították, és felszólították, hogy szálljon ki az autóból. Amikor ezt megtagadta, az egyik járőr megpróbálta kirángatni a vezetőülésből. Erre a túloldalon kipattant az autóból a nő legidősebb, 14 éves fia, hogy anyja védelmére keljen. Őt ekkor még sikerült visszakergetni az autóba. 

A következő körben azonban, amikor anyja újfent nem követte a rendőr parancsait, és ezért dulakodásba kezdtek, a fiú nekiugrott a járőrnek, aki erre elektromos sokkolójával válaszolt. 
Miután a család bezárkózott a kocsiba, előkerültek a gumibotok és a lőfegyverek, és amint a nő újfent elmenekült a rendőrség elől, az egyik rendőrtiszt célzott lövéseket adott le az autóra, amelyben öt gyermek utazott. 
Az eddig az országúton zajló üldözés ezután beért a közeli Taos városába, ahol időnként a forgalommal szemben cikáztak az autók. A nő végül itt, egy szálloda előtt adta meg magát. Őt magát és fiát letartóztatták. 
Az eset még október végén történt, az egészet rögzítő rendőrségi kamera felvétele azonban csak most került nyilvánosságra. 

panel management