Ázsia most tanul autózni. Eddig az egész kontinens két keréken közlekedett, számunkra elképesztő, kiismerhetetlen káoszban. Hömpölygő tömegben, egész családok egy Honda Cub-ra zsúfolódva, biztonsági felszerelések nélkül rótták a kilométereket.

A közlekedési kultúra nem követte az autóeladásokat, a dúrbele hozzáállás maradt a mérvadó. Jobbkéz-szabály, az meg minek? Gondolhatták még két keréken, ha jön valami sasszemmel és villámreflexekkel elkerülték, vagy ledöntötték negyvennel a vasat.

Az autóban azonban más a helyzet, nehezebb elkerülni a csattanást. Ezért érdekes ez baleseteket bemutató videó Kínából, hiszen a legtöbb eset fejcsóváló, simán elkerülhető lett volna. Nem mondom, hogy nálunk egekig emelkedik a közlekedők felkészültsége, a figyelmetlenség mindig döntő faktor marad, de azért itt tényleg akad pár értetlen eset.

A probléma másik fele, hogy sokan maradtak két keréken, így nekik sokkal kellemetlenebb élmény egy gorombán közeledő motorházfedéllel randevúzni mint az autóban ülőnek…