Nagyjából harminc liternyi különbség van a két puttony között
Nagyjából harminc liternyi különbség van a két puttony között

Németet, vagy kínai-svédet?

Nagyjából harminc liternyi különbség van a két puttony között
Két kisméretű kombit mértünk össze. Mindkettő inkább dizájnjával üt, nem pedig rendes kombi módjára, mindent elnyelő, hatalmas csomagtartójával próbálja eladni magát. A Volvo V60-as újdonságát a BMW 318-as kombijával állítottuk szembe
Balról az inkább praktikus, jobbról az inkább szép
Sokat dob a hangulaton a világos belső
A BMW kormánya közlékenyebb
Valamivel tágasabbnak tűnik a Volvo hátulja
Szűkebb, de vidámabb a BMW üvegteteje alatt ücsörögni
Elöl egyik járgányban sincs baj a helykínálattal
Elöl egyik járgányban sincs baj a helykínálattal
Nem tágas, de túlélhető a tér hátul
A BMW már szűk, a fejtérből rengeteget elrabol a tetőablak
Mindketten gombnyomásra indulnak
Mindketten gombnyomásra indulnak
Semmi játék
Elegánsabb a BMW belseje
430 literes a Volvo csomagtartója
Valamivel több, 460 liternyi csomag fér el a BMW-ben
Itt igazán nagy a különbség, míg a Volvo 163...
...addig a BMW csak 143 lóerős
Öthengeres turbódízel motort jelent a D3
Itt nem 1,8-as, hanem kétliteres dízel morog
Sokkal szebb, mint amilyen praktikus
Na ezt nem tudja a Volvo
A Volvo tükre jobban tetszik, szögletesebb
Egész arzenál figyel az autó és a közlekedők épségére
Zavaróan lassú a fedélzeti számítógép
Mindössze ennyi gomb jut a hátsó sorba
Kétfokozatú ülésmagasító gyermekeknek
A pincében is van hely
Ez pedig már a mínusz kettes szint
Okos dolog, hogy nem a csomagtartó mélyére került a lámpa
Nem a legfürgébb, de lehet vele boldogan élni
Az utas oldalára került az a gomb, amellyel a menüben lehet kotorászni
Villanymotorok tologatják a bőrgarnitúrát
Mind automata
A világítást csak egyszer kell felkapcsolni, utána sosem kell hozzányúlni
Sokmindenre emlékszik a kulcs
Egy kombi már rég nem szögletes
A Volvo csomagtartó ajtaja csak egyben nyílik
Határozott krómkeret a holttérfigyelő kamera körül
Innen akár S60-as is lehetne
Apró biztonsági dudor a hűtőrácsban
Fotó megosztása:
Egy kombi már rég nem szögletes

Egy kombi már rég nem szögletes

Egy kombi már rég nem szögletes


A korábbi S60-as tesztjeink tanúsága szerint a Volvo egyre jobban teljesít, igyekszik bedugni a lábát a nagyok klubjának küszöbén.  De vajon van-e olyan jó, mint egy német kiskombi? Megnéztük.

Nem kellett sokáig keresgélni, a szerkesztőség parkolójában találtunk is referenciaautót, egy ráncfelvarrás előtti 318-as kombi BMW személyében. Bár ennek manuális váltója van, mégis örülünk neki, hiszen világos belsejével, gazdag felszereltségével mégis közel áll a cifra Volvóhoz.

Testmódosítás

A V60-as Volvo formája nagyjából megegyezik az S60-assal, csak kombi lévén a hátulja fújódott fel. Ebben valamivel kellemesebb az élet a hátsó üléssorban – nagyobb a fejtér és a lábnak is akad némi hely – de az utastérben más különbséget nem nagyon találunk. Meg ugye sokkal könnyebb megtömni a rakterét, mint az S60-asét.Németet, vagy kínai-svédet? 88

A BMW már szűk, a fejtérből rengeteget elrabol a tetőablak

A BMW már szűk, a fejtérből rengeteget elrabol a tetőablak

A BMW már szűk, a fejtérből rengeteget elrabol a tetőablak


Talán a BMW üvegteteje a ludas, de ebben az autóban már 190 centivel kifejezetten kellemetlen a hátsó sorban utazás. A térdem még éppen elfért, de a fejemet már nem tudtam kiegyenesíteni.

Az első pár percben szenvedéseimért még kárpótolt az üvegen túli világ látványa, és a fény, ami a tetőn keresztül folyt be az utastérbe, de hosszabb távon inkább egy kriptaszerűen sötét belsőben ülnék, de kényelmesen.

Akár az IKEA nappali-osztálya

Semmi játék

Semmi játék

Semmi játék


A Volvo belsejével kevés baj van. Műszerei, kezelőszervei már akkor sem lehetnének praktikusabbak, letisztultabbak, ha a svédek dupla adag nyugtatót tolnak a mérnökök kávéjába. Semmi dísz, semmi játék és a jóféle anyagokból készült berendezés minden csavarját alaposan megtépték, így van odabent egy csipetnyi megnyugtató, tankhajós érzés.

Futóműve kellő határozottsággal küzd meg mindenféle útegyenetlenséggel, mindössze valami elhaló, tompa, egyáltalán nem zavaró zaj próbál meg ilyenkor beszivárogni a kabinba. Emellett pontosan, határozottan irányítható, kis jóindulattal még akár sportosnak is nevezhető. A Volvo háromféle, menüből állítható kormányrásegítése pedig igen jó ötlet.
Németet, vagy kínai-svédet? 91
Ajánlott szoftverfrissítés

Zavaróan lassú a fedélzeti számítógép

Zavaróan lassú a fedélzeti számítógép

Zavaróan lassú a fedélzeti számítógép


Nagyméretű központi kijelzője csodálatos, a kép kellően jó felbontású, a színek szépek. Csak a szoftver ne lenne hozzá ilyen csapnivalóan lassú. Néha, a bolygók szerencsétlen együttállásakor, ideig-óráig egyes funkciók teljesen eltűntek. Így az ülésfűtés aktuális beállításáról néha csak az altesti visszajelzés alapján értesül a vezető. Egy alapos, szoftveres gatyába rázás ráférne a fedélzeti számítógépre.

Hasonlóan nehézkes benne a navigáció beállítása is, amely önmagában remek lenne. Szép a grafikája, jól kezelhető, és ami szinte a legfontosabb, könnyen megtalálható benne az aktuális útvonal törlése és a navigáció hangerőszabályzása is. Ha nem lenne elképesztően lassú a menüben kotorászás, hibátlan is lehetne.

A lebegő középkonzol maradt, és ez továbbra sem jó szinte semmire. Amit mögé teszünk, az örökre elvész a szemünk elől. Talán ha átlátszó anyagból készítenék, más lenne a helyzet.

Vigyáz ránk és másokra

Adatlap

Volvo V60 D3

Nagyjából harminc liternyi különbség van a két puttony között
Motor 1984 cm3, Dízel, S5
Teljesítmény 163 LE
Nyomaték 400 NM
Gyorsulás (0-100 km/h) 9,4 sec
Végsebesség 220 km/h
Fogyasztás (vegyes) 5,5 l / 100 km

Bár a Volvóban megtalálható biztonsági arzenál legnagyobb része már más márkák autóiban is megtalálható, azért a svédek gondoskodnak róla, hogy ezek a berendezések mindenkinek szemet szúrjanak. A szélvédő tetején egy rakás kamera látható, a külső visszapillantó tükör alá rejtett, a holtteret figyelő kamerák széles króm keretet kaptak, a hűtőrácsba szerkesztett radar pedig ronda kinövésként trónol az autó elején. Mások ezt szolidabban is el tudják helyezni, de amellett, hogy nem túl esztétikus megoldás a Volvóé, a lelkünk mélyén mégis az ragad meg, hogy ejha, ezek aztán a tudományos dolgok. És van is benne valami, itt például azt a rendszert próbálgattuk, amely ha gyalogost lát az autó előtt, akkor kíméletlenül beleáll a fékbe.

Motor

Nem túl sportszerű ez a versenyszám, hiszen nincsenek teljesen egy súlycsoportban a versenyzők, mindössze annyi közös van bennük, hogy kétliteresek és gázolajat kell a tankba önteni. A Volvo motorja jóval erősebb és nem utolsó sorban négynél több hengere van. Ez pedig mindig jó jel, hiszen már egyetlen plusz hengerrel is sokkal kellemesebben muzsikál egy motor. A plusz húsz lóerő mellé a Volvo kasztnija még valamivel könnyebb is, így ebben a műsorszámban megvan a svéd fölény.

Sokkal szebb, mint amilyen praktikus

Sokkal szebb, mint amilyen praktikus

Sokkal szebb, mint amilyen praktikus


Nemcsak elméletben, hanem az úton is. A D3-as már kis fordulaton is bődületes nyomatékkal húz, ha nem vigyázunk, vagy az út csúszósabb az átlagosnál, akkor gyakran látjuk a munkában lévő menetstabilizáló lámpáját villogni a műszerfalon. Nincs baj a BMW-vel sem, a négyhengeres dízel is remek partner, de a Volvo öthengerese mégis valamivel vonzóbban duruzsol.

Szemfényvesztés

Apró figyelmességekben nagyjából döntetlen a verseny, mindkét modellnek vannak erősségei. A BMW legnagyobb húzása, hogy a csomagtérajtó ablaka külön is nyitható – rafinált módon a csomagtartóroló tudja, hogy ilyenkor másként kell viselkednie –  nem kell az egészet felnyitni, ha csak valami apróságot dobnánk be hátra. A Volvóban pedig a hátsó ülésekből elővarázsolható, gyerekeknek szánt biztonsági ülésmagasító klassz dolog és a magasból fénylő csomagtartó-világítás is hasznos, ha sötétben kell kotorászni, a csurig pakolt, több emeletes puttonyban.

Na ezt nem tudja a Volvo

Na ezt nem tudja a Volvo

Na, ezt nem tudja a Volvo


De ha már kombikat boncolgatunk, nézzünk szét alaposabban a csomagtartókban. Hely ugyan egyikben sincs túl sok, a 430 illetve 460 literes csomagtartó nem nevezhető túl tágasnak. Méretben a BMW nyer, ebben harminc literrel több hellyel gazdálkodhatunk.

A svédeknél többszintes megoldással, a BMW-nél kampókkal, és kisebb, hálós rekeszekkel próbálják meg röghöz kötni a kisebb-nagyobb, csomagtartóban kallódó kacatot. Csomagtér-leválasztó háló akad mindkettőben, ha tetőig pakolnánk az autót, akkor sem kell félni, hogy egy határozottabb fékezés után a nyakunkba ömlik a több mázsás konyhabútor.

Bár a BMW után a Volvo ingerszegény környezetét szokni kellett, de mégsem volt kellemetlen a váltás. Rendesen összerakott, príma anyagokból készült, divatos, a – tehetősebb – fiatalabbaknak is bevállalható autó a Volvo kiskombija, amely láthatóan csak annyira kínai, mint például egy iPhone.