Elkészült az üvegautó
Az előzetes grafikák után márciusban teljes fizikai valójában is megcsodálható a svájci autóépítő manufaktúra egyik legizgalmasabb, technológiai csemegékkel gazdagon ellátott modellje, az eXasis.

Elég csupán ránézni az autóra, az üveg felhasználása nélkül is teljesen átlátszó karosszériaelemeket és bevonatukat a világ egyik legnagyobb műanyagipari cége, a Bayer saját partnereivel közösen kísérletezte ki és szállította a Rinspeednek.

A járgány rovarszerű sárga teste látni engedi a hátul megbúvó kipufogódobot és a szokatlan módon a sebességváltón ülő háromnegyed literes, 150 lovas kéthengeres motort is – amely a környezetvédelem jegyében alkohollal üzemel.

Karosszériájának merev, teherviselő elemeit alumíniumból készítették, erre kerültek az üvegszerű, teljesen átlátszó panelek, amelyekből még a 22 colos felnikre is jutott néhány kisebb darab.

Az átlátszóság dominál az utastérben is, így a Recaro által szállított ülések, de még a műszerfal is átlátszó anyagokból készült. A szöcskeszerű lapos autóban két fő utazhat, ők egymás mögött kaptak helyet.