A Volvo Cars kötelékébe (pontosabban ahhoz hasonlóan ugyanúgy a Geely gigakonszern szárnyai alá) tartozó Lynk & Co hibrid modellje, a 01 típusjelzésű crossover, valamint a független Nio felső kategóriás elektromos szabadidőjárműve, az ES8 egyaránt ötcsillagos értékeléssel zárta az Euro NCAP legfrissebb tesztprogramját.

Lehetnek biztonságosak a kínai autók? 1    

A Lynk & Co 01 sikere nem meglepő, hiszen az autó ugyanarra a padlólemezre épül, mint a Volvo XC40. Az öntöltő és plug-in hibridként egyaránt elérhető városi szabadidőjármű kiemelkedő 96%-os teljesítményt mutatott a felnőtt utasvédelem terén; ezen belül egyetlen pontot sem veszített az oldalirányú ütközések elleni védelmet vizsgáló teszteken. Ehhez jönnek még hozzá a bőségesen adagolt aktív biztonsági és vezetőtámogató funkciók, így az autó kényelmesen hozta el az adható legmagasabb, ötcsillagos minősítést.

Lehetnek biztonságosak a kínai autók? 2

A NIO ES8 Európán belül egyelőre csak Norvégiában kapható, ám a három üléssoros, hat- vagy hétüléses kivitelben kapható jármű törésteszt-teljesítménye alapján más piacokon is sikerre számíthat. A márka zászlóshajója 92%-os eredménnyel zárta a biztonsági támogató rendszerek rendelkezésre állását és hatásosságát vizsgáló tesztprogramot.

Az Euro NCAP főtitkára, Michiel van Ratingen üdvözölte az eredményeket, kihangsúlyozva, milyen fontos, hogy az Európába újdonságként érkező, soha nem hallott nevű márkák biztonsági teljesítménye teljesen átlátható legyen a potenciális ügyfelek számára.

Lehetnek biztonságosak a kínai autók? 3

Az alábbiakban a két típus eredményeit szemléltető grafikákat, fényképeket és videókat mutatjuk be. Külön kiemeljük, hogy a nagyobbik kínai szabadidőjármű maximális pontszámot ért el a gyermekek védelme terén, a Lynk & Co 01 pedig egyetlen tizedpontot veszített a maximálisan adható 24-ből.

Lynk & Co 01

Lehetnek biztonságosak a kínai autók? 4

További Lynk & Co 01 képekért kattints a fotóra!

A videó megtekintéséhez kattints az alábbi képre!

a videó a hirdetés után indul

Neo ES8

Lehetnek biztonságosak a kínai autók? 5

További Nio ES8 képekért kattints a fotóra!

A videó megtekintéséhez kattints az alábbi képre!

a videó a hirdetés után indul