Tata

Tata

A Tata Motors indiai járműgyártóként egy multinacionális nagyvállalat része, mely 1945 óta gyárt autókat, teherautókat, buszokat, sport- és luxusautókat.

Tudj meg többet!

A Tata Motors az indiai központú óriásvállalat személyautó-gyártó részlege. Amellett, hogy a világ egyik legnagyobb buszgyártója, személyautókat, teherautókat és munkagépeket is készít.

 

A többek között acéliparban is érdekelt Tata 1945-ben kezdett mozdony- és gépgyártásba, létrehozva a TELCO-t. 1954-ben a vállalat együttműködést kötött Daimler-Benz AG-vel, miután még abban az évben elkészült az első, licensz alapján gyártott, Mercedes dízelmotorral hajtott teherautó, Tata Mercedes név alatt. A szoros együttműködés 1969-ig tartott, de lazább formában még hosszú ideig fennmaradt.

 

A Tata az 1990-es évek elejéig kizárólag haszongépjárműveket gyártott, legnagyobb megrendelőjük az indiai hadsereg volt: gyártottak csapatszállító járműveket, terepjárókat és mentőautókat egyaránt.

 

1991-ben mutatkozott be a Tata Sierra, a márka első személyautója, amelyet 1992-ben követett a Tata Estate, egy kombi, amely a márka áruszállító modelljére épült. 1998-ban jött az első Tata szabadidő-autó, Safari néven.

 

2008-ban mutatkozott be a Tata Nano, amelyet a világ legolcsóbb autójaként mutattak be: Indiában félmillió forintnál is olcsóbban lehetett megvenni, melynek célja az volt, hogy a motorról autóba ültessék az indiai lakosságot.

 

Mostani kínálatában olyan típusok találhatóak, mint az Altroz, a Harrier, a Nexon EV, a Tiago és a Tigor EV.

1 2 4