Aki azt gondolná, a Tata Motors csak a Jaguar és Land Rover márkák tulajdonosaként állhat a reflektorfénybe, téved: az indiai óriáscég hamarosan bemutatja új sportkocsiját, a Tamo Futurót.

A tanulmányként színre lépő jármű formavilágáról egyelőre csak egy fantáziarajz alapján alkothatunk képet. Ezen feltűnő a hasonlóság a Lotus Elise-szel – rövid, zömök karosszériát látunk, minimális túlnyúlásokkal –, és ha a híreknek hinni lehet, a minimális tömeg (állítólag 800 kg) és a relatíve szerény motorteljesítmény is stimmelni fog.

1-Tata-Tamo-Futuro-sportscar-front-quarter-IAB-Rendering

A kedélyeket lehűtheti (legalábbis ameddig a valós menetdinamikai adatok meg nem jelennek), hogy állítólag a Tata városi kisautóknál használatos X1 padlólemezére épül az autó, ráadásul a szintén azokból ismerős, 1,2 literes benzinmotort kaphatja meg – no persze szívó helyett feltöltött kivitelben, 180 lóerő fölé feltornázott teljesítménnyel.

A Tata Tamo Futuro európai forgalmazására a genfi világpremier ellenére csekély az esély, pedig izgalmas színfolt lehetne a piacon, főleg, ha az Indiára előirányzott, átszámítva 11 millió forint körüli árat is tudni tartanák.

2-TAMO-Futuro-teaser-image-1024x597