Újabb márka nevét leszünk kénytelenek megjegyezni – már ha meg kell jegyeznünk egyáltalán. A VinFast az idei Párizsi Autószalonon debütál, egy szedánnal és egy szabadidőjárművel.

A műszaki paraméterekről semmilyen információnk nincs egyelőre, a gyártó első körben a dizájnra koncentrál. Ezt tradicionális kommunista szemlélettel a nép határozta meg: négy jeles olasz formatervező ház összesen 20 vázlatot készített, ezekből választották ki a vietnamiak a nyertest. Az Italdesign munkáját aztán a Pininfarina vitte el a sorozatgyártásig.

Ilyen autót szül 2018-ban a kommunizmus 2

A formaterv állítólag „Vietnam természeti szépségét, a vietnami nép melegszívű, lendületes természetét fejezi ki modern, világszínvonalú nyelvezettel,” és meg kell hagynunk, a márka nevét kirajzoló orrkialakítás (a központi V mellett a nappali fények stilizált F-et formáznak) valóban egyedi, és nem is feltétlenül csúnya. A hátsó traktus már nem sikerült olyan fényesen, könnyű belelátni a Renault fénysávját és fél logóját.

Ilyen autót szül 2018-ban a kommunizmus 3

Az autók október másodikán debütálnak, a műszaki részleteket és a forgalmazás feltételeit alighanem akkor hozzák nyilvánosságra.