Innovatív, háromdimenziós kezelőfelületet, lebegő, hologramos műszeregységet és multimédiás kijelzőt ígér legfrissebb tanulmányautójában a Lexus. Ez az első érdemi részlet, amit a korábban egyetlen farfotóval illusztrált, kompakt háromajtós szabadidőjárművéről elárul a Lexus.

A digitális bennszülöttként élő X generáció számára kifundált műszeregység egy átlátszó gömbből áll, amelyben analóg és digitális formátumban jelennek meg, mintegy lebegve az információk. A középkonzolon kristályos szerkezetű, többlapú felülettel találkozunk, amelyen újfent holografikus jellegű megjelenítésben kaptak helyet a klíma- és multimédiás berendezések kijelzői. A vállalat kihangsúlyozza, hogy ezek mindkét első ülésből egyformán jól leolvashatók.

UX_12_loc_DH_2016_rgb__03

Nem csak a kijelző számít innovatívnak a Lexus UX tanulmány fedélzetén: elektrokróm (fényre sötétedő) ablaküvegek és kamerával helyettesített külső tükrök képviselik a modern időket, míg a cégcsoport nagy kedvence, az elektrosztatikus kapcsolósor is visszatér, ezúttal átlátszó burkolat alatt elhelyezve. Jópofa, még ha nem is teljesen eredeti ötletnek hangzik a műszerfalba beépített, kiszerelhető hangszóró, amely az A oszlophoz hasonló, bordázott kialakítással hívja fel magára a figyelmet.

Magáról az autóról továbbra is csak annyit árul el a gyár, hogy új fejezetet nyit a márka formai evolúciójában, és újradefiniálja a vezetési élmény fogalmát.

2016%20Lexus%20UX%20Concept