A Citroën közleményben mutatta be az új DS3 Cabriót. Az igazi leleplezés szeptemberben a Párizsi Autószalonon lesz. Ellentétben a korábbi várakozásokkal, a DS3 Cabrio esetében nem nyílik le az egész tető, mint pl. a MINI esetében, a francia gyár ugyanazt a megoldást választotta, mint a Fiat az 500-asnál. Vagyis csak a tető középső része és a hátsó ablak húzódik le, az oszlopok, az ajtók maradnak.

A vászontető kialakításához természetesen új csomagtérajtó is kellett, amely mögött a Citroën közlése szerint a kategória legnagyobb tere várja a csomagokat. A tető gombnyomásra nyílik-záródik, elektromos mozgatású, 120 km/óráig működtethető a mechanizmus. Háromféle színnel kérhető a vászon,van fekete, kék, illetve egy világos, DS monogrammal.

A Franciaországban gyártott autó 2013-ban jelenik meg a kereskedésekben, így aki ilyenre vágyik, a jövő nyáron már furikázhat vele. A motorkínálat várhatóan követi a zárt változatét, az biztos, hogy 112 lóerős 1,6-os dízelmotorral is választható lesz, ami 4,2 literes fogyasztást produkál, de igazán a 207 lóerős 1,6-os benzines turbó illik hozzá.  

A DS3 két éve mutatkozott be, a Citroën új prémium kínálatának első darabjaként. A DS3-ast követte a DS4, majd a DS5, de a legkisebb modell a fő sikerforrás, hiszen az eddig eladott 250 000 DS-modellből 180 000 hármas.