Három nagy európai fórum szerveződik időről időre az autóipar újdonságainak bemutatására. Minden évben kora tavasszal rendezik a Genfi Autószalont, és minden két-két évben, felváltva építik fel a standokat a gyártók Párizsban, illetve Frankfurtban. Idén a franciákon van a sor.

7,9 %-os holland sör és lila Cherry-Coca Cola a sarki kebabosnál

7,9 %-os holland sör és lila Cherry-Coca Cola a sarki kebabosnál

7,9 %-os holland sör és lila Cherry-Coca Cola a sarki kebabosnál


Négyfős brigádunk a két sajtónapon, szeptember 30-án és október elsején kilométerek tucatjait gyalogolja le a Párizsi Autószalon területén. Koncepcióautók és új modellek tömkelegét üljük végig, repisörök és ingyenszendvicsek garmadáját pusztítjuk el a hatalmas csarnokrendszerben, jó pár Hungexpónyi területen.

És persze fotózunk, videózunk és írunk, hogy olvasóink ne csak száraz sajtóanyagokon és agyonretusált gyári képeken keresztül követhessék az eseményeket.

Gyors hangulatjelentés

Párizs él, izzik és közlekedik. Irgalmatlan tempóban és sűrűségben hömpölyög a forgalom – mindezt úgy, hogy korlátozó táblákat pár megállni tilos kivételével gyakorlatilag nem látni a belvárosban. Ajánlom ezt a jelenséget a hazai közlekedés-szabályozók figyelmébe!

Friss jogsisok rémálma a felfestés nélküli 10-12 sávos körforgalom a Diadalív körül

Friss jogsisok rémálma a felfestés nélküli 10-12 sávos körforgalom a Diadalív körül

Friss jogsisok rémálma a felfestés nélküli 10-12 sávos körforgalom a Diadalív körül


Persze mi ezt most csak szemléljük, főleg metróval és gyalog közlekedünk a városban. Mindkettő remekül működik – lásd mint fent.

Az akkreditáció a szalon előtti konténer-irodában gyorsan, pattogósan zajlott, a bürokrácia teljes mellőzésével. Pillanatok alatt megkaptuk a belépőkártyát; a folyamat olyannyira egyszerű, hogy le merném fogadni, legalább egyharmadnyi ál-sajtós autórajongó csorgatja majd nyálát a sajtónapokon a kiállított csodákra.

Bárcsak süldő koromban lett volna annyi merszem és fantáziám, hogy nekivágjak a Nyugatnak egy mátrixnyomtatón printelt, laminált ál-sajtóigazolvánnyal!

Az Autószalon plakátja

Az Autószalon plakátja

Az Autószalon plakátja


Párizs utcáin ezerrel száguldoznak az autógyártók kisbuszai, hozzák-viszik az újságírókat az estélyek és a hotelek között. Ezen kívül pár plakát jelzi még, hogy most épp autószalon van, de igazi autóbuzinak kell lenni, hogy kiszúrja az ember a néhány szivárványszín, meglehetősen jellegtelen üzenetet a temérdek egyéb kulturális eseményt hirdető transzparens között. Párizs nagy város, a Mondial Automobile csak egy a sok-sok történés közül.

Ford, VW-csoport és Peugeot hamarosan, a többi kicsit később

A megnyitó előtti estén a fenti három gyártó sajtótájékoztatóján vettünk részt, ezekről hamarosan beszámolunk. (Focus ST, napelemes tetejű Skodától új Passaton át Lamborghiniig mindenféle VW-konszern-termék és elektromos Peugeot-k voltak a téma.) Mostantól hétfőig sűrűn frissülünk – kövesd velünk a Párizsi Autószalon eseményeit a vezess.hu/parizs oldalon!

Márka
Újdonság
Premier
A7 Sportback
R8 GT
R8 V8 Spyder


New CONTINENTAL GT
Coupe CTS-V
Aveo
Orlando
Cruze
CaptivaC4
DS4

FIAT 500 TWINAIR
KARMA
Jazz Hybrid
3R-C

Grand Cherokee
Nouveau Wrangler
Wrangler Unlimited 2,8 CRD
Compass 2,2 CRD
Patriot 2,2 CRD/
/
SPORTAGE
OPTIMA
Concept POP


Range Rover Evoque
CT 200h Full Hybrid
CTMOVE
Power Train 19kw

Evora
Evora S

MAYBACH 57S
Mazda 3
Mazda 5
Mazda 2 Facelift
Mazda MX-5 Superlight (only during the press days)A Class E-CELL
New CLS 350 CGi/350 Cdi/ 250 CDi
S Class
CL 500 CGi BE
R Class
i-MiEV
OUTLANDER 2.2l Di-D ? MIVEC DIESEL ?

LEAF
MICRA
JUKE


GTC Paris
Astra Sports-Tourer
Meriva
Ampera508
SR1
3008 Hybrid4
iOn911 GT2 RS
DeZir
Fluence Z.E.
Kangoo Express Z.E.
Twizy
Latitude
Twingo Miss Sixty
Laguna phase 2


fortwo facelift
car2go edition
Vision smart e-bike
Vision smart e-scooterTESLA 2.5
Verso S
PASSAT
PHAETON
TOUAREG


V60