Két évvel a MINI E bemutatása után újabb elektromos járművel bővít a BMW-hez tartozó brit márka. A Párizsi Autószalonon bemutatkozik a MINI E Scooter Concept, ami nevének megfelelően egy elektromos robogó, egyelőre tanulmányként.

A robogó megvalósítását az eredeti Mininél 50 éve is alkalmazott elv mentén végezték, vagyis az egyéni mobilitása megoldása optimális helykihasználás elérése érdekében a legkisebb területen.

A robogónál is a retro jegyek köszönnek vissza, egyértelmű párhuzamot húzva a gépkocsimárkával. A motort szemből a hatalmas ovális fényszóróról lehet azonosítani, ami igen hasonlatos a MINI Coutryman lámpáihoz. Hátul is az autó köszön vissza, miután két egymástól jól elkülönülő – a négykerekűeken láthatóhoz hasonló – lámpát találunk. De ugyanígy a visszapillantó tükrök háza és a műszeregységet keretező nagy krómozott kör is egyértelmű utalás.


A műszerfalon mutató nincs, helyette a krómgyűrű olyan, mint egy hőmérő, amelyben körbefolyik az adott értékig a folyadék. A műszerfal közepén egy iPhone lapul, amely nemcsak kijelzőként, de kulcsként is működik. Ha a telefon a helyére kerül, akkor a motor indulhat, a vezető pedig zenét hallgathat, vagy használhatja navigációs eszközként a telefont.

Számos egyéni kiegészítővel felszerelhető a robogó, így napszemüveg- vagy termosztartó is választható. Kétféle kivitelben áll a nagyközönség elé a motor, egy sportosabb, vidámabb és egy elegánsabb változattal. A legnagyobb különbség azonban az ülésekben van, az egyik két-, a másik egyszemélyes utakhoz ideális.

A klasszikus Minire utalnak a motor apró kerekei is, amelyek az átlagnál kisebbek, mindössze 11 colosak. Ahhoz viszont elég nagyok, hogy a hátsóba beépítsék a villanymotort, amelyhez lítiumion akkumulátor biztosítja az elektromos áramot. A motor bármikor tölthető, miután van benne beépített 220 voltos csatlakozó is 5 méteres kábellel, így akár egy kávézóban tett látogatáskor is a hálózatra csatlakoztatható.

Műszaki adatokat egyelőre nem közölt a MINI, talán a jövő héten megnyíló Párizsi Autószalonon, ahol a smart is bemutatja saját villanyrobogóját.