340 LE, 450 Nm

340 LE, 450 Nm


A brit Car magazin egy olvasója állítólag leleplezte az Audi RS3-at. A német autógyár új sportmodelljéről láttunk már kémfotókat, most azonban az olvasó egy prospektus képeit osztotta meg a lappal.

Ez állítólag bizonyítja, amit eddig pletyka szintjén tudtunk, hogy az A3-ba is beültetik a TT RS technikáját, vagyis a 2,5 literes, öthengeres turbómotort. A Győrben készülő blokk teljesítménye 340 lóerő, maximális nyomatéka pedig 450 Nm.

A TT RS-ben debütált a motort

A TT RS-ben debütált a motor


A három- és ötajtós karosszériával egyaránt piacra kerülő RS3-ban hatfokozatú, manuális sebességváltót és állandó összkerékhajtást találunk. Megfelelő körülmények között az autó képes lehet 4,7 másodperc alatt elérni a százas tempót. Végsebessége 250 km/óra, de a tiltást pluszpénzért kiiktatja az Audi, ekkor 270 felett is száguldhat az autó.

Amellett, hogy az átlagnál sportosabb külsőt kap, az RS3-ast természetesen nagy teljesítményű fékkel és feszesebb hangolású futóművel látják el.   

Az Audi RS3 bemutatója a Párizsi Autószalonon lesz, forgalmazása 2011 elején indul. Az ára várhatóan 18 millió forint körül alakulhat.

A fentieket érdemes szkeptikusan fogadni, mert a képeken szerintünk S3-as modellek szerepelnek.