Európa egyik legnagyobb autókiállításán világújdonságok mindenütt, amerre csak nézünk. A napokban Párizsban mutatta be a Ford az új Ka-t, a BMW az X1-est és az új 7-est hozta el a francia fővárosba, míg a VW-csoport szinte egy egész csarnokot belakott, annyi újdonsággal érkezett a kiállításra.

Akad vicces jószág is

Akad vicces jószág is

Akad vicces jószág is


Külön épületben taxi kiállítást is talál, aki klasszikus formák látványára, csendre vágyik és félhomályba menekülne a több kW-os robotlámpák vakító fénye és a ricsaj elől.

A sötét helységben az első taxiktól kezdve a thai tuk-tukon át legújabb londoni taxiig számtalan érdekességet állítottak ki. Sajnos beülni, megfogdosni egyiket sem lehet, és a tájékoztató táblák is csak franciául mesélnek a lényegről.

Csajok

Kikapcsolódásként az Alfa standját ajánlanánk jó szívvel, ahol nemcsak a sportos acélidomokban gyönyörködhet a rengeteg gyaloglásba belefáradt érdeklődő. Innen egy ugrás egy másik, szintén jó ízléssel válogató olasz, az Abarth standja, ha ott járnak, azt se hagyják ki.

Dénes szerint robotarcú. Önök hogy látják?

Dénes szerint robotarcú. Önök hogy látják?

Dénes szerint robotarcú. Önök hogy látják?


A svédek erősen ingadozó minőséggel jelentkeznek, a Volvónál nem lehet okunk a panaszra, de a SAAB környékén csak szomorú lányok tekintgetnek a tömegre. Az igazi ászt pedig a Dodge-nál keressék, de többet nem segítünk.

Magyarok

Napközben a 5.1-es csarnok sarkában hallhatnak egészen biztosan magyar beszédet, és a Solo névre keresztelt hazai jövőautó elképzelést is megismerhetik közvetlen közelről. A kiállítást elhagyva városnézés közben is belefuthatunk magyar mondatokba, de ne dőljünk be mindenkinek. A “magyar vagyok, magyar magyar” felkiáltás hallatán fussunk, mert különben a bokszosképű figura biztosan lyukat beszél a hasunkba, ha nem veszünk tőle színesen világító üveg Eiffel-tornyot.

Evés-ivás

Kétajtós taxi Mexikóból

Kétajtós taxi Mexikóból

Kétajtós taxi Mexikóból


Ha az ár-érték arány különösen fontos a külföldi látogatás alkalmával, akkor bűn kihagyni az arabok kis boltjait. Öt euró körüli összegért cserébe félholtra ehetjük magunkat kimondhatatlan nevű húsokkal megrakott szendvicsekkel, de ha nem kell minden garasra ügyelni, akkor az olasz, vagy éppen a helyi konyhában sem fogunk csalódni.

Óvakodjanak a Miki Egértől!

És még egy utolsó jó tanács: hacsak nem fegyverrel kényszerítik önöket, akkor a párizsi Disneylandet olyan messzire kerüljék el, amennyire csak tudják. Persze csak akkor, ha nem titkos perverziójuk az órákon keresztüli reménytelen sorban állás méregdrága belépőért, miközben a kínai néphadseregnyi embertömeget kerülgetik.

A MIR-ürállomás egy megmaradt darabja

A MIR-ürállomás egy megmaradt darabja