A Ferrari Párizsban leleplezte a Michael Schumacher komoly közreműködésével készült új kabrióját, a Californiát. Az olasz gyártó jelenleg legolcsóbb – 179 ezer eurós (44 millió Ft) – modellje jövő januárban kerül a piacra, pontosabban kerülne, de máris két évet kell rá várni, a siker hatalmas.

A gyártó a California 2009-re tervezett 2500-as gyártási darabszámát a nagy érdeklődésnek köszönhetően 2800-ra emelte, 2010-ben pedig 3000 darabot gyártanak majd az autóból. Ezeknek a példányoknak már van is gazdája, gyakorlatilag mindet előjegyezték, így ha valaki nem közvetítőn keresztül akar Californiához jutni, annak 2011-ig kell várnia.


“Elfogadhatatlanul hosszú várólistáink voltak, amelyek az olyanok miatt alakultak ki, akik csak azért jegyezték elő az autóinkat, hogy aztán jó áron adhassák tovább azt” – mondta a Ferrari elnöke, Luca di Montezemolo, aki kiemelte, hogy a globális gazdasági visszaesés miatt a California esetén jóval kevesebb ilyen cápával találkoztak eddig. Az olasz azt is elmondta, hogy az új modell vásárlóinak 60 százaléka először vesz majd Ferrarit – az “olcsó”, de dögös járgány nagyon vonzó.

Miután a Lamborghini itt, Párizsban mutatott be egy négyajtós tanulmányt, amelyből akár még szériamodell is lehet a jövőben, természetesen előkerült a Ferrari időnként híresztelt szedánjának kérdése is. Montezemolo azonban nagyon világosan fogalmazott: sok sikert kívánt a gyártónak, de kijelentette, hogy amíg ő áll a Ferrari élén, addig biztosan nem jelenik meg négyajtós modelljük.