Megújul az egyik legjobban használható kompakt autó. A Nissan Note új külsővel vág neki a 2009-es modellévnek. A fő változásokat a kocsi első részén kell keresni, ahol új hűtőmaszkot formáztak, de megváltoztatták a lökhárító és a fényszórók megjelenését is. A cél az volt, hogy prémiumbenyomást keltesen a kocsi.

Ugyanezért a Note bumeráng formájú hátsó lámpáit sötétített burával látják el a jövőben. A vevők két új, 15 vagy 16 colos felnit, illetve egy különleges zöld színt is választhatnak az autóhoz. Az utastérben az átalakított műszerfal és a középkonzol hívja fel magára a figyelmet, illetve bemutatkozik a Nissan új fedélzeti rendszere, a Connect is.


Amellett, hogy lejátssza az MP3-as CD-ket is az érintőképernyős kütyü, USB-csatlakozó is tartozik hozzá, de rendelkezik Bluetooth-kapcsolattal, sőt navigációs rendszer is szerepel benne. A Nissan Connect januártól rendelhető a Note-hoz, majd a japán gyár többi modelljéhez is elérhető lesz.

A ruha alatt is számos újdonságot rejt a Note. A gyártó áthangolta az autó futóművét, amely ezzel kényelmesebb utazást kínál, de úgy, hogy a vezetési élmény nem csorbult.

Két motorvariáns is szerepel az újdonságok listáján. Szeptemberben jelenik meg az 1,5-ös turbódízel motor átdolgozott változata. A motor és a sebességváltó módosításával a Renault-tól származó blokk károsanyag-kibocsátása csak 119 gramm/km, átlagfogyasztása 4,5 liter. Számos országban a 120 alatti értékért adókedvezmény jár, így az autó olcsóbban kerülhet a vevőkhöz.

Októbertől a benzines modellt előnyben részesítők is kisebb fogyasztásnak örülhetnek. A hosszabb váltóáttétel alkalmazása révén az 1,4-es motor a korábbinál kevesebbel, 5,9 liter üzemanyaggal is beéri, a károsanyag-kibocsátása is csak 139 g/km. Emellett persze a pár napja bemutatott erősebb dízemotor is választható lesz a Note-hoz.