Félezer brit lóerő 1

Félezer brit lóerő

2007-re megújult a Bentley Arnage T. A brit luxuskocsi külsején nem történtek forradalmi módosítások, csupán a modell hűtőrácsa kapott fekete fényezést az R és a hosszabb tengelytávú RL továbbra is krómozott ráccsal készül. Ezen túl a Bentley “B” emblémája került a hátsó oszlopra, és a csúcsváltozat motorterében apró táblácska díszíti a V8-as blokk tetejét.

A csúcskivitelű Arnage T legnagyobb sebessége 288 km/óra, míg az R és RL modellek tulajdonosainak be kell érniük a 270-es maximális tempóval és 450 lovas teljesítménnyel.

Mikor az ötvenes években megtervezték a Bentley első V8-as erőművét, a mérnökök munkájuk elvégzése során évtizedekkel előzték meg korukat. Az akkor kifundált megoldások többsége szinte napjainkban is megállja a helyét, bár a folyamatos fejlesztések, átalakítások nem maradtak el.

Ennek az előrelátásnak az eredménye, hogy a 2007-es modellnek is az öt évtizeddel ezelőtt fejlesztett alumínium motor képezi az alapját. Persze az évek során sokat javítottak rajta, így a kezdetben 200 lovas 6,25 literes motor teljesítménye 2007-re elérte az ötszáz lóerőt, forgatónyomatéka pedig az 1000 Nm-t. Igaz, közben fél literrel nőtt a motor lökettérfogata is és a legújabb erőművet két turbófeltöltő látja el levegővel.

Automatikus sebességváltója hat fokozat közül választja ki mindig a legmegfelelőbbet, de ezen felül háromféle, sportos és félautomatikus beállítást is tartalmazó üzemmód közül is választhat a Bentley vezetője.

Néhány új extrát is beépítettek a Bentley zászlóshajójába, így a jövőben a guminyomásmérő, bluetooth kapcsolat és tolatókamera is megtalálható lesz a kocsiban. Utasterében sem lehetet túl sokat változtatni, hiszen már a korábbi modellek is zsúfolva voltak minden elképzelhető kényelmi felszereléssel.

Az új, 2007-es Bentley Arnage modellek forgalmazását idén szeptemberben megkezdik.