Mindenevő Volvo 1

Mindenevő Volvo

A Volvo V 70-esnek látszó prototípus tankja ötféle üzemanyaggal is feltölthető. A hagyományos benzin mellett földgázzal, biogázzal, alkohollal és a 10 százalék hidrogénből és 90 százalék metánból álló, hythane nevű gázkeverékkel is üzemel.

Minden ismert károsanyag-kibocsátási normának megfelel a Volvo Multi-Fuel modellje, még a tervezett Euro 5-ösnek is. Turbófeltöltővel ellátott motorja 200 lóerőt teljesít, amivel könnyedén gyorsítja a kombi karosszériát, függetlenül attól, éppen milyen üzemanyaggal működik.

A megújuló energiaforrások használatával elsősorban a légkörbe kerülő CO2 mennyisége csökkenthető drasztikusan. Már korábban is mutattak be Volvo emblémás autókat, amelyek megújuló energiaforrásokkal üzemeltek, és a márka jelenlegi személyautó-választékának közel 50 százaléka szerelhető fel olyan motorral, ami képes ilyen üzemanyagokkal működni.

A Volvo nemcsak környezetkímélő megoldásokat fejleszt, de az S80-ban megismert ütközés előrejelző rendszer új generációjának kifejlesztésén is dolgozik. Ez a berendezés, ha a vezető nem kezdene időben fékezni, magától lassítja a járművet, ha balesetszagot érez.