Vezetés közben szinte minden pillanat váratlan helyzetet hozhat. Számítanod kell arra, hogy váratlan helyzetet kell megoldanod, az pedig a legfontosabb, hogy minél korábban felismerd ezeket a szituációkat.

Észre kell venned, ha mögötted szirénázó mentő, rendőr vagy tűzoltó érkezik, de arra is figyelned kell közben, hogy a környezet, a többi autós erre hogyan reagál. Borzalmas mértékű anyagi kár, de akár életek is múlhatnak azon, hogy te hogy reagálsz egy ilyen helyzetben és milyen gyorsan tud haladni egy megkülönböztető jelzéseket használó autó.

Első kézből kértünk tanácsot attól, aki a tűzoltóautó volánja mögül nézi a forgalmat és várja, hogy te segíts neki a biztonságos haladásban, de szakértő véleményét is kikértük, hogyan engedjük el a villogóval érkező autókat?

Erről szól a legújabb videónk:

Hirdetés

Adj utat, ments életet!

A Magyar Suzuki gyártási folyamatai és az előállított termékek során a biztonságot és a minőséget tekinti elsődlegesnek. Nem szabad azonban megfeledkezni arról, hogy a biztonságos autó csak egy tényező, sok múlik azon, a sofőrök hogyan oldják meg a közlekedési szituációkat. Több olyan terület van azonban a közlekedésben, amelyben össztársadalmi változásra van szükség.

Ezért indította el az „Együtt az utakon” közlekedésbiztonsági programot; az idei kampányban a megkülönböztető jelzést használó járművek segítésére fókuszálnak. A Magyar Suzuki partnerszervezetekkel (katasztrófavédelem, mentőszolgálat, rendőrség) és közlekedési szakértőkkel együtt összefogással szeretné felhívni a figyelmet rá, hogy az előzékenység nem csak fontos, hanem kötelező azokkal szemben, akik a segítségnyújtásra tették fel az életüket. Az „Adj utat, ments életet!” kampányban a közlekedés összes résztvevőjét tanácsokkal is segítik.

Vedd észre, és engedd el! Valakinek az élete múlhat rajtad 1

A cikk elkészítését a Magyar Suzuki támogatta.