Könnyű figyelmen kívül hagyni a mezőgazdasági gépeket, amikor a személyautó-iparban is naponta érkeznek a legújabb fejlesztések. Egy traktort messziről csak egy kupac vasnak gondolnánk, pedig sok területen már fejlettebb technológiát rejt, mint számos személyautó.

Működő önvezetés beprogramozott útvonalon? Itt már működik! Az Axiál nagyszabású rendezvényén volt szerencsénk kipróbálni az egyik legmodernebb Claas traktort. Az Axion 960TT pedig egy furcsa szerkezet, kompakt traktor, de félgumihevederes járószerkezetű. Vagyis hátul nem kerekei, hanem hernyótalpai gumihevederes járószerkezetei vannak, ami több szempontból is nagyon hasznos.

Hogyan mozog egy 19 tonnás modern traktor szinte teljesen egyedül? Sokkal ügyesebben, mint gondolnád!

Szponzorált tartalom

Az AXION TERRA TRAC az első olyan gumihevederes járószerkezettel rendelkező traktor, ahol a járószerkezet teljes felfüggesztéssel rendelkezik. A rugózott első tengellyel és a 4 ponton csillapított fülkerögzítéssel kombinálva az erőgép csökkenti a talajtaposást és a megcsúszást, miközben kiváló kezelői kényelmet biztosít. További részletek tudhatsz erről a munkagépről ide kattintva.

1750 Nm-es gépszörnyet vezettünk! 1