Elkészült a Michael Schumacher életéről szóló dokumentumfilm, tegnap be is mutatták az egyik legnagyobb streaming szolgáltatónál. A film elkészítését a család is támogatta, Schumacher felesége és gyermekei is beszélnek a Forma-1 történetének egyik legjobb versenyzőjéről. A film azt ígéri, hogy megmutatja Schumacher kevesek által ismert oldalát is. Vajon sikerült? Lássuk, mi a véleménye a magyar nézőknek.

A film beszámolójáról szóló Facebook-posztok kommentjeiből válogattunk, amelyekből kiderül egy érdekes dolog.

Ez a véleménye a magyar nézőknek a Schumacher-filmről 1

“Nagyon jó dokufilm. Bár sokan kimaradtak, akiknek nagyon sok szerepe volt a Forma 1-ben. Barrichello, Montoya, Alonso. Kitartást, BAJNOK!!! Gyógyulj meg” – a Nemzeti Sport Online olvasója.

“Nagyon jó volt a film, elérte azt a hatást, amit az F1 már rég nem ért el nálam. Az ő idejében érzelmekkel és izgalommal tele lehetett nézni a versenyeket. Néhány fontos elemet én meg beleraktam volna a filmbe. 2006 utolsó versenyéből, amikor 8 helyet jött fel pillanatok alatt, vagy amikor vissza akart térni a Ferrarihoz, de a motorbalesete miatt nem tudott. Egyébként tökéletes volt. Kívánjuk neki a legjobbakat, mert ő egy igazi bajnok!!!” – a Nemzeti Sport Online olvasója.

“Jó film, de rengeteg minden kimaradt belőle, pl.: a sok csapattárs közül csak Irvine beszélt. Szívesen meghallgattam volna a többit is. Ezt sajnos csak ilyen gyorsan összedobott valaminek érzem. Azért jó volt” – a Hungaroring Facebook-oldalának egyik kommentelője.

“Egy jó film volt, de…! Sajnos nekem valami hiányzott” – a Hungaroring Facebook-oldalának egyik kommentelője.

“Megnéztem. Úgy éreztem, a leginkább Schumacher karakterét mutatta be, a versenyzői pályafutás bemutatását kissé elnagyolta. Persze kitért a vitatottabb helyzetekre, drámaibb versenyekre (Adelaide ’94, Jerez ’97, Spa ’98 stb.), de ezenkívül talán mutathattak volna többet Schumacher azon versenyeiből is, amelyek igazán kiemelték a mezőnyből. Jó, mutatták Barcelona ’96-ot, meg Suzuka 2000-et, de kb. ennyi is volt a nagy versenyei közül. Az 1995-ös szezonon szinte teljesen átugrottak, aztán a 2001-2004 közötti ferraris diadalmenetet is szinte csak futtában említették meg. Persze lehet, hogy nem is az volt a cél, hogy egy igazán átfogó képet adjanak a pályafutásáról, inkább talán az emberi oldalát akarták bemutatni. Ezt úgy érzem, sikerrel tette a film, legalábbis nekem átjött a mentalitás, ami hajtotta, ami miatt megszerettem, s amely szerintem kellett hozzá, hogy sikerre vigye a Ferrarit. Ezen kívül pedig nagyszerű ember a pályán kívül is. Példakép és számomra minden idők legnagyobb F1-es versenyzője. Bár nem tökéletes film, lehetett volna jobb is, de összességében tetszett, sok helyen megható volt, a vége sírós” – a Formula.hu olvasója.

“Gyönyörű, megható és szerintem őszinte! Mindig is ellene drukkoltam, de sosem lesz akkora legenda senki, mint ő” – a Formula.hu olvasója.

“Jó a film. Pár dolog mintha kimaradt volna… Így is remek” – a Formula.hu olvasója.

“Ezt a filmet könnyek nélkül nem lehet végignézni…” – a Boxutca olvasója.

És még több száz hasonló komment érkezett a filmmel kapcsolatban, amelyből az derül ki, hogy összességében tetszett a magyar nézőknek, főleg a Schumacher-rajongóknak, nagyon megható volt, de sok mindent hiányoltak belőle a nézők, és nagyjából mindenki ugyanazokat a dolgokat.

Te láttad már? Neked tetszett?
Igen láttam és nagyon tetszett
25% (274)
Láttam, tetszett, de szerintem is hiányzik belőle valami
33% (357)
Láttam, nem tetszett
3% (31)
Nem láttam
39% (418)