Szeptember 15-étől elérhető a Netflix kínálatában a Schumacher címet viselő film, amely a Forma-1 legendájának életét mutatja be családjának szemszögéből. A 112 perces alkotásban az autóversenyzői karriereseményeket a feleség, a gyerekek és a hétszeres világbajnok apjának szemszögéből is megnézhetjük.

Az alábbiakban öt olyan érdekességet gyűjtöttünk össze, melyet a film minden, korábban megjelent írásos anyagnál, fotónál vagy videónál mélyebben boncolgat. A leírás nem spoilermentes, azaz aki nem szeretne pontos részleteket tudni, mielőtt megnézi a filmet, az kattintson ide!

Elbizonytalanodott Ayrton Senna halála után

“Rengeteg ehhez hasonló balesetet láttunk, ennél még rosszabbakat is. Az ember azt gondolja: igen, talán lett pár zúzódás a karján, vagy talán eltört a lába” – mondta Schumacher a brazil ikon fatális balesetéről. Végül Senna nem élte túl az ütközést, ami nehezen ülepedett le az akkor még bajnoki címet nem nyerő pilótában. “Nem hittem el, hogy meghalt. Gondolni sem tudtam erre. Talán ki kell hagynia egy-két versenyt, de aztán újra visszajön. A legrosszabb a verseny utáni két hét volt. Valamikor el kellett fogadnom, hogy Senna meghalt. Ez az egész döbbenetes volt.”

“Silverstone-ban hirtelen sok mindent más szemmel láttam. Azt gondoltam: ennél a résznél meg is halhattam volna” – utalt a pálya bizonyos pontjaira, miután egy közúti autóval tett egy kört a brit helyszínen.

Majdnem kitették a Ferraritól még a bajnoki címek előtt

“Nem hittük, hogy nyerhetünk” – utalt az áttörést jelentő 2000-es szezonra a Ferrari akkori csapatfőnöke, Jean Todt. “Emiatt megkérdőjeleztük a csapat szakértelmét, így Michaelét is. Minden egyes futamot meg kellett nyernünk. Enélkül esélyünk sem volt a világbajnoki címre.” Végül azonban összeállt a nyerő gépezet, mely 2004-ig megállíthatatlanul hengerelt.

5 új dolog, amit megtudtunk Schumacherről 2

Hatalmas partiarc volt

“A bulikra mindig ő érkezett elsőként, és ő távozott utolsóként” – mesélte felesége Schumacherről. “Például Michael imádta az embereket medencébe dobni. Mindig a medencében végeztünk. Még az esküvőnkön is így jártak néhányan!”

“Nem tudott énekelni. Ez volt az egyik, ami nem ment neki olyan jól. De a My Way című dalt mindig elénekelte, mert annak tudta a szövegét. Nagyon vicces volt” – tette hozzá Corinna, amire abszolút ráerősítenek a film “éneklős” jelenetei.

5 új dolog, amit megtudtunk Schumacherről 3

Nem bízott meg az emberekben

Ugyan a bulikban megnyílt, azon kívül más volt a helyzet. “Senki sem állt közel hozzá. Szerintem nagyon nehéz volt közel kerülni Michaelhez. Olyan volt, mint aki falakat emelt maga köré” – mondta róla Mark Webber. Ezt Corinna is megerősítette. “Michael nagyon gyanakvó. Csak akkor nyílt meg, ha már biztosra tudja, ismeri az illetőt, és megbízhat benne. Ez nem csak velem volt így az elején, mert így volt, hanem a barátaival is. De ha megnyílik, akkor száz százalékban megnyílik.”

Elkerülhető lett volna a síbaleset

Schumacher 2013. december 29-én a franciaországi Méribel síterepén szenvedett súlyos balesetet, ami az életét gyökeresen megváltoztatta. A sorsfordító tragédia azonban majdnem nem következett be. “A hó nem a legjobb. Mehetnénk inkább Dubajba ejtőernyőzni” – mondta feleségének, Corinnának. “A sors kiszámíthatatlan. De addig mindig kegyes volt Michaelhez. Ezúttal azonban egy sajnálatos szerencsétlenség áldozata lett” – fűzte hozzá a jó barátként aposztrofált Jean Todt.